Album: De pioniers

Reeks: Blauwe verten, De
Nummer:1.1
Titel: De pioniers
Type:Hardcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Daedalus-Historiae
Auteur(s): Luc Brahy [Tekeningen] / Frank Giroud [Scenario] / Bérengère Marquebreucq [Kleuren] / Camille Paganotto [Kleuren]
UAC/ISBN-13: 9789088 102073
Uitgekomen (1e druk): Week 16, 2011
Prijs (1e druk): € 16,95
Info: Bij het begin van de vorige eeuw is het luchtruim en nog grotendeels onbekende verte die de mens met angst en ontzag vervuld. Een uitgestrekte ruimte die romantische avonturiers, waaghalzen en pragmatische kolonisten aantrekt. Los van hun oorsprong, beweegredenen en methodes worden zij allemaal verteerd door hetzelfde heilige vuur! Bezeten door een singuliere passie waar ze hun leven en fortuin voor over hebben. Sommigen, zoals Theodoor Fayard, zijn gewone jongens uit het volk, maar behept met een uitzonderlijk instinct voor alles wat met het 'zwaarder dan lucht' te maken heeft. Anderen, zoals Fernand Joliot, komen uit de wereld van de techniek en bedienen zich van de ervaring opgedaan met de fiets, de bromfiets en de automobiel.
Joliet & Fayard... uit de ontmoeting van deze twee mannen, beiden even vindingrijk als opvliegend, wordt een firma geboren en een clan. Een familie verscheurd door de woelige baren van de tijd en de interne haat. Een dynastie die tekenend zal worden voor de eeuw en er tevens door getekend wordt.

Theodoor Fayard is tien jaar als zijn leven een beslissende wending neemt. Wat er die dag met hem gebeurt - een val in een ravijn in de Vogezen - leest als een sprookje Nog voor hij is genezen, staat het vast dat de kleine Theo de rest van zijn leven aan de verovering van het luchtruim wijden zal. Hij neemt een abonnement op l'Aérophile en volgde vorderingen in de luchtvaart gedurende jaren voor hij begint met de bouw van zijn eigen schaalmodellen. Stilaan de groei in hem het verlangen om een echt toestel te bouwen, zoals dat van de gebroeders Wright of dat van kapitein Ferber. Maar daar heeft hij geld voor nodig en als arme zoon van een kelner, zonder middelen op steun, blijft het vliegen voor hem een onbereikbare droom tenzij andere vermogende luchtfanaten met hem de oversteek willen wagen.
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.