Album: Enkele bomen uit het Bommelbos

Reeks: Bommel, Heer
Nummer:Special
Titel: Enkele bomen uit het Bommelbos
Type:Hardcover
Status: Verwacht : 23 mei 2010
Uitgever(s): Chat Mort, Le
Auteur(s): Rob Godthelp
UAC/ISBN-13: 9789075 013504
Prijs (1e druk): € 34,50
Info: Een gebonden boek met stofomslag en 200 afbeeldingen uit de Bommel saga, door een van de grootste (de grootste) Bommelkenners van ons land.
Oplage 1000 stuks.

Dit boek is niet het resultaat van een eerste wandeling door de Bommelsaga.
Rob Godthelp schreef al eerder een voorwoord bij de schooluitgave van "De Bovenbazenan" (1973), terwijl hij daarvóór al in Bulkboek pleitte voor het toelaten van de Bommelverhalen op de literatuurlijst. In 1975 verscheen "Heer Bommel en de functie van de ironie" en ter gelegenheid van Toonders afscheid van heer Bommel verscheen "De eigen taal van Marten Toonder" (1995) in "Als je begrijpt wat ik bedoel", een uitgave het Genootschap Onze Taal. Dit artikel werd later uitgebreider opgenomen in Concept met de titel "Toonders Ideolect" (2000). Al deze publicaties zijn analyses van het taalgebruik in de Bommelstrip.
Ook in dit boek is een hoofdstuk gewijd aan de taal, overigens zonder dat de auteur in herhaling vervalt. Dit keer komen andere talige aspecten aan bod, terwijl daarnaast aandacht wordt geschonken aan het verhaalbegin en aan Toonders betrokkenheid bij mens en maatschappij. Ook de illustraties worden - o.a. in een Toegift - niet vergeten.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.