Album: De erfenis van Asterix

Reeks: Asterix (Geïllustreerde leesboeken)
Nummer:Special
Titel: De erfenis van Asterix
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Bakker, Bert
Auteur(s): René van Royen / Sunnya van der Vegt
ISBN: 90 3512 434 0
UAC/ISBN-13: 9789035 124349
Uitgekomen (1e druk): 2002
Info: Omstreeks 50 voor Christus wemelt het in West-Europa van de Galliërs of Kelten. Overal waar Asterix en Obelix komen, ontmoeten ze hen, elk met hun eigen gewoontes, gebruiken, kleding en taal, maar toch is het familie. Er is bijna geen land in modern West-Europa waar in de tijd van Asterix geen Kelten woonden. Wat er vandaag de dag nog over is van hun cultuur vertelt de erfenis van Asterix. Zo denkt de hedendaagse gentleman in pak misschien dat hij modern gekleed is, maar zijn kostuum is van oorsprong een Gallische vinding. Dromen over een huisje buiten lijkt typerend voor de drukbezette stadsbewoner van nu, maar onze Gallische voorouders woonden ook graag in de natuur. En hoe modern is onze democratie eigenlijk? Misschien stond de bakermat ervan wel in België en niet in Athene.
Deze wijsheid komt uit de koker van niemand minder dan Julius Caesar Wat deze grote tegenspeler van Asterix en Obelix hoorde en meemaakte, schreef hij op voor de thuisblijvers in Rome. Wie vandaag de dag zijn verhalen leest en niet door een Romeinse bril kijkt, zal ontdekken dat onze voorouders lang niet zulke barbaren waren als Caesar vond.
in de erfenis van Asterix nodigen historicus René van Royen, werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam, en classica Sunnya van der Vegt de lezer uit om mee te speuren naar de Keltische wortels van modern West-Europa, een tocht die begint in het dorp van Asterix.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.