Album: Asterix en de waarheid

Reeks: Asterix (GeÔllustreerde leesboeken)
Nummer:Special
Titel: Asterix en de waarheid
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Bakker, Bert
Auteur(s): Renť van Royen / Sunnya van der Vegt
ISBN: 90 3511 816 2
UAC/ISBN-13: 9789035 118164
Uitgekomen (1e druk): 1997
Info: De dappere krijger Asterix en zijn dikke vriend Obelix zijn zonder meer de beroemdste Kelten van de wereld. Hun scheppers Goscinny en Uderzo hebben in hun strips op onnavolgbare wijze een complete schets gegeven van de wereld waarin hun helden leefden. Goochelend met de archeologie, de klassieke literatuur en het moderne leven creŽerden zij een eigen oude wereld.
De moderne lezer die het tijdperk van Asterix binnentreedt, maakt op speelse wijze kennis met de tijd van Julius Caesar, maar zal zich vroeg of laat afvragen: aten de GalliŽrs inderdaad altijd everzwijn? Gingen Romeinse soldaten echt zo gekleed? Dronken GalliŽrs werkelijk toverdrank en zongen hun barden net zo vals als in de strips?
Het antwoord op deze vragen is vaak verrassend. In Asterix en de waarheid wordt de lezer meegevoerd op een ontdekkingstocht door de oudheid aan de hand van Asterix - de figuur om als gids te dienen in de oude wereld. Asterix en de waarheid is een onmisbaar boek voor iedere Asterix-liefhebber - en voor iedereen die meer wil weten over de fascinerende oudheid.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.