Album: Hertz 2: Montespa

Reeks: Geheime driehoek, De
Nummer:1.9
Titel: Hertz 2: Montespa
Type:Hardcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Glénat-Zwarte loge
Auteur(s): Didier Convard / André Juillard / Paul [Kleuren] / Pierre Wachs
UAC/ISBN-13: 9789069 697659
Uitgekomen (1e druk): Week 50, 2009
Prijs (1e druk): € 14,50
Info: Wanneer de liefde voor een vrouw die voor God overstijgt. Maak kennis met de geheimen van een gitzwarte ziel die ooit zo zuiver was: die van kardinaal Montespa.
Ergens in Frankrijk, kort na de gebeurtenissen die bekendstaan onder de naam "De zaak van de Geheime Driehoek". Martin Hertz is dood, zijn diepbedroefde vrouw Lea zal zich weldra bij hem voegen. Voordat ze overlijdt wil ze echter het geheime dagboek van haar man overdragen aan de man die zijn trouwste vriend was: kardinaal Montespa, van wie ze niet weet dat hij ook zijn moordenaar was. Montespa op zijn beurt weet niet dat het verhaal over de jeugd van Hertz een angel bevat met een uiterst subtiel gif: de herinnering. De herinnering aan de tijd waarin Hertz en Montespa studenten waren en waarin de toekomstige kardinaal smoorverliefd was op een jonge vrouw.
Omdat de zwartste ziel altijd en door het leven bedorven ziel is, besloot Convard zijn meest complexe personage aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Na het vorige deel waarin hij zich op Martin Hertz concentreerde, stort hij deze keer kardinaal Montespa in een avontuur dat niet alleen een nieuw licht werpt op de Geheime Driehoek, maar ook een subtiele en intelligente overdenking over de liefde is. De liefde voor een vriend, een vrouw of voor God. Dit opmerkelijke scenario van Didier Convard is virtuoos inbeeld gebracht door Pierre Wachs.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.