Album: Prelude

Reeks: Fokke en Sukke (Opkomst en ondergang van)
Nummer:1.1
Titel: Prelude
(Titel) Aanvulling: zwart/wit
Type:Hardcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Catullus
Auteur(s): Jean-Marc van Tol
UAC/ISBN-13: 9789078 753292
Uitgekomen (1e druk): Week 11, 2011
Prijs (1e druk): 17,95
Info: Tekenaar vertelt in stripvorm hoe de vriendschap tussen drie studenten leidt tot de geboorte van het populairste cartoonduo van Nederland. De geboorte van Fokke & Sukke vond eind 1993 plaats toen Reid, Geleijnse & Van Tol door het Amsterdamsche Studentenweekblad Propria Cures gevraagd werden een cartoon te verzinnen voor het kerstnummer. In het eerste deel van Opkomst en ondergang van Fokke & Sukke getiteld Prelude, doet Jean-Marc van Tol op eigen wijze uit de doeken hoe de populairste cartoonreeks van Nederland uit het ei kroop. De verschillende hoofdstukken van de strip worden afgewisseld met nooit gepubliceerde schetsen, tekeningen en fotomatariaal uit het archief van de auteur.
De waarheid over het begin van Fokke & Sukke in de vorm van een Graphic Novel. Altijd gedacht dat Fokke & Sukke eind 1993 debuteerden in Propria Cures? Verkeerd gedacht! In Prelude wordt eindelijk onthuld hoe en waar Fokke & Sukke werkelijk debuteerden. Hoe kwamen de namen tot stand? Waarom hebben Fokke & Sukke piemeltjes? Stonden alle uitgevers en redacties te dringen om de cartoons te publiceren?
Jean-Marc van Tol (1967) vertelt in een losse tekenstijl zijn eigen verhaal over de opkomst van Fokke & Sukke. Het is de bedoeling om jaarlijks een nieuw deel te laten verschijnen
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.