Album: Evert Kwok 2

Reeks: Evert Kwok
Nummer:1.2
Titel: Evert Kwok 2
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Syndikaat
Auteur(s): Eelke de Blouw / Tjarko Evenboer
Uitgekomen (1e druk): Week 31, 2008
Prijs (1e druk): Ä 7,95
Info: Bejaarden met ADHD, onvrijwillige brandweerlieden, vreemde filosofen en heel veel kanaries. Dat zijn in het kort de ingrediŽnten van het tweede album van Evert Kwok, de gortdroge cartoonreeks waarmee auteurs de Blouw & Evenboer sinds een aantal jaren op het internet furore maken. In 2006 verscheen bij uitgeverij het Syndikaat het eerste gedrukte album van het cartoonistenduo, met meer dan 160 cartoons gebundeld in een full color album. Omdat Evert Kwok ook op papier een succes blijkt, volgt nu Evert Kwok 2, met opnieuw 45 pagina's met hilarische grappen, absurde cartoons en gortdroge woordspelingen.
Evert Kwok is het geesteskind van Zwollenaar Tjarko Evenboer en Zutphenaar Eelke de Blouw, die in 2003 begonnen met het publiceren van een wekelijkse cartoon op internet. Met de publicaties op hun eigen website en de veelvuldige exposure op weblogs, fora en internetportals wisten de cartoonisten de interesse te wekken van Uitgeverij het Syndikaat uit Zutphen. Dit resulteerde in Evert Kwok 1, een bundeling van de eerste drie jaar van internetpublicatie. De Veronicagids gaf het album 4 van de 5 sterren en sprak de hoop uit dat het tweede album niet nog eens drie jaar op zich zou laten wachten. Met de uitgave van Evert Kwok 2 wordt deze hoop nu beantwoord.
Evert Kwok 2 toont ons een wereld van de meest idiote genootschappen, geflopte superhelden, moraalridders die hun tafel vreedzaam verzet hebben en vooral veel kanaries.
 

Einde van deze pagina.