Album: Sancties

Reeks: Alfa
Nummer:1.5
Titel: Sancties
Type:Softcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Lombard, Le
Auteur(s): Youri Jigounov / Jean-Claude Smit Le Bénédicte (Mythic)
ISBN: 90 5581 284 6
UAC/ISBN-13: 9789055 812844
Uitgekomen (1e druk): Week 37, 2000
Prijs (1e druk): fl. 10,95
Info: De wonden van de koude oorlog helen slechts langzaam. Tussen Oost en West, tussen de vijanden van gisteren en de vrienden van vandaag, staat nog een flink aantal oude rekeningen open... In 1987 heeft de CIA geprobeerd de familie van een overgelopen KGB-agent naar het Westen te smokkelen. De operatie draaide op een mislukking uit, de "Griffioen" gedoopte overloper werd terug naar Moskou gestuurd en daar tot dwangarbeid in een goelag veroordeeld.
Anno nu vertrekt een Russische delegatie naar de Verenigde Staten om daar te praten over het probleem van de kernraketten die tijdens de ineenstorting van het Sovjetrijk zijn verdwenen. Sedert de aankomst van deze Russen in Washington vinden de CIA-agenten die bij het mislukken van de operatie in 1987, de een na de ander de dood. Telkens wordt op hun lijk een zilveren griffioen gevonden!

Alfa en Sheena krijgen de opdracht de moordenaar met de grootste spoed op te sporen. Want de man die "Griffioen" naar Moskou liet terugsturen, is nu de republikeinse kandidaat voor het Witte Huis en de presidentsverkiezingen naderen. Maakt "Griffioen" deel uit van de Russische delegatie? Heeft een van zijn vrienden of familieleden besloten hem te wreken?
48 pagina's.
Door: Jigounov / Mythic
Prijs: fl. 10,95
Scan kaft:
Scan achterkant:
 

Einde van deze pagina.