Album: Het machtige monument

Reeks: Suske en Wiske
Nummer:Special
Titel: Het machtige monument
(Titel) Aanvulling: zwart/wit
Type:Luxe
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Standaard
Auteur(s): Peter van Gucht [Scenario] / Luc Morjaeu [Tekeningen] / Studio Vandersteen
Uitgekomen (1e druk): Week 26, 2008
Prijs (1e druk): € 169,95
Info: Schokkend nieuws: het Atomium wordt gestolen! Professor Barabas krijgt per toeval een klein dansend doosje in zijn handen gestopt. Wanneer hij het deksel oplicht, is hij totaal van de kaart door wat hij ziet. Hij geeft het doosje in bewaring aan Lambik, maar voor hij uit kan leggen wat er aan de hand is, wordt Barabas ontvoerd. Suske en Wiske zetten de achtervolging in, een zoektocht die hen uiteindelijk naar Khulewitz zal leiden, een ministaatje in Oost-Europa.
In dit jubileumnummer krijg je bovendien ook een blik achter de schermen van Studio Vandersteen: hoe stomen Lambik en Jerom zich klaar voor een nieuw avontuur? Wie is er écht de baas over Luc Morjaeu en Peter Van Gucht? En is Sidonia er wel over te spreken dat ze altijd dezelfde outfit moet dragen?

Grote extra luxe uitgave in een oplage van 500 genummerde exemplaren en 21 auteurs- en uitgeversexemplaren (A t/m U) in een kartonnendoos, samen met een herinneringsmunt van 210 gram met diameter van 68 mm uitgevoerd in alpaca. Op de voorzijde van de munt prijkt een lijntekening van de gekende helden Suske en Wiske, Jerom, Lambik, tante Sidonia en Schanulleke in reliëf. Op de achterzijde staat uiteraard het reeksnummer van dit jubileumalbum. Bevat ook een gelijk genummerd en gesigneerd (Luc Morjeau en Peter van Gucht) certificaat.
Het album bevat tevens een blik achter de schermen en wordt de totstandkoming van het album op een speelse en gestileerde manier in beeld gebracht op hoge kwaliteit editiepapier.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.