Album: Dome

Reeks: Dome
Nummer:1.1
Titel: Dome
Type:Hardcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Norma Editorial
Auteur(s): Luis Royo
UAC/ISBN-13: 9788498 473728
Uitgekomen (1e druk): Week 6, 2008
Prijs (1e druk): 16,50
Info: Luis Royo is over de hele wereld bekend als illustrator van SF en Fantasy verhalen, waarbij de kracht van zijn werk is dat al zijn afbeeldingen een ongekende erotische uitstraling hebben. Zijn vrouwen zijn altijd bloedmooi en schaars gekleed of naakt, zijn mannen hebben een enorme heldhaftige uitstraling. De illustraties die hij maakt voor boekcovers, posters, kalenders en computerspellen verschijnen regelmatig gebundeld in boekvorm.
In 2006 ontving Luis Royo een even bizarre als vererende opdracht: het ontwerpen en schilderen van een DOME in een gloednieuwe Moskouse villa, met als afbeelding een erotisch tafereel met 45 vrouwen. Hoewel Luis Royo niet het gevoel heeft dat hij een hedendaagse Michelangelo is, aanvaardt hij de opdracht, waar hij met voorbereidingen erbij ruim een jaar mee bezig is. Het resultaat, dat uiteindelijk weinig mensen ooit in het echt te zien zullen krijgen, is verbluffend.
Het boek DOME laat de complete ontstaansgeschiedenis van deze erotische koepelschildering zien aan de hand van vele tientallen schetsen, illustraties en foto's. Natuurlijk hebben in het boek de afbeeldingen van de door hem geschilderde vrouwen de overhand en het is duidelijk dat hij in de koepel zelfs meer erotiek heeft verwerkt dan normaal in zijn vele illustraties.
Het boek laat zien hoe Luis Royo zijn eerste schetsen en kleurensafbeeldingen maakt, je ziet hem, samen met zijn zoon, aan het werk in de enorme koepel, waarbij stukje voor stukje de koepelschildering ontstaat en tenslotte zie je de hele erotische koepel in in detail. Bij het boek zit ook een extra poster, waarop de totale koepel in volle glorie is afgebeeld.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.