Album: De lans van Longinus

Reeks: Wayne Shelton
Nummer:1.7
Titel: De lans van Longinus
Type:Softcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Dargaud
Auteur(s): Thierry Cailleteau [Scenario] / Christian Denayer [Tekeningen]
UAC/ISBN-13: 9789067 939980
Uitgekomen (1e druk): Week 19, 2008
Prijs (1e druk): Ä 5,75
Info: 1945. In het brandende Berlijn worden de laatste naziverzetshaarden opgeruimd. Een luitenant van de SS slaagt er in een dossier af te leveren bij een kolonel. Die man vlucht in een van de revolutionaire straaljagers waarmee Hitler hoopt zijn oorlogskansen te kunnen keren.
2007. Wayne Shelton ontvangt een verzoek om hulp van een oude vechtmakker die monnik is geworden. Hij is gewond en heeft zijn toevlucht gezocht in een kerk, niet ver van Clermont-Ferrand. Daar zit een commando van fanatiekelingen met een Spaans accent achter hem aan...
Wayne Shelton, de succesvolste huurling van zijn tijd, is terug in het goede, oude Europa. Na Khalakjistan in de voormalige Sovjet-Unie (De missie en Het verraad), Zuid Amerika (Het contact), Vietnam (De overlevende), IndonesiŽ (De wraak), Afrika (De gijzelaar) stort Shelton zich in een achtervolging door Frankrijk en ItaliŽ met als inzet: de speerpunt die de zijde van Christus heeft doorboord toen hij aan het kruis in. Een mythisch voorwerp, dat voor sommigen de belofte inhoudt van een eeuwig leven. En dat kan misschien de laatste woorden verklaren van een stervende man in een nazinest in Berlijn: 'Hitler is niet dood'... Toen Jean Van Hamme Wayne Shelton voor zijn vriend Christian Denayer schreef, was het niet gebruikelijk om een vijftiger met grijze slapen als held te introduceren. Maar het bewijs is geleverd dat kwaliteit en kracht niet noodzakelijkerwijs afnemen met het klimmen der jaren.
Scan kaft:
Scan achterkant:
 

Einde van deze pagina.