Album: Caribian traffic

Reeks: Chris Melville
Nummer:1.1
Titel: Caribian traffic
Type:Luxe
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Arcadia-Millennium MM (4)
Auteur(s): André-Paul Duchâteau (Vasseur, Michel) [Scenario] / Daniël Hulet [Tekeningen]
Uitgekomen (1e druk): Week 14, 2005
Info: Oplage 120 exemplaren.
Chris Melville had zijn reis naar de Caraïben wellicht helemaal anders voorgesteld. Toen hij enkele dagen geleden op Grenada toekwam, droomde hij nog weg van de immense witte stranden, het geruis van het zand tegen z’n benen en de metershoge golven die hij zou moeten bedwingen om zijn ultieme droom te verwezenlijken: het wereldkampioenschap surfen winnen.
Niets liet echter vermoeden dat hij terecht zou komen in een web van politieke intriges, smokkel, drugs en zelfs moord. Samen met Tony, een lokale jongen, en Joe, een louche ogende politie-inspecteur, neemt hij het -in een strijd op leven en dood- op tegen de corrupte maffiabaas Iturralde en zijn niets of niemand ontziende hulpjes...

Chris Melville is ontstaan uit een idee van Alain De Kuysche, die begin jaren tachtig hoofdredacteur was van het stripweekblad Spirou/ Robbedoes. André-Paul Duchâteau (o.a. Rik Ringers, Chick Bill, Terreur) stoomde een spannend scenario klaar en Daniel Hulet (o.a. Macabere Sfeer, Extra-Muros) zorgde voor het minutieuze tekenwerk dat het album volledig tot z’n recht laat komen.
Caribbean Traffic is na De Samaritaan van Yosemite en de twee delen van De Ilias het vierde album dat verschijnt binnen de Millennium 2000-reeks. Ook al telt deze reeks voorlopig nog maar vier titels, in de komende jaren zal ze vast en zeker nog verder uitgebreid worden met onuitgegeven pareltjes uit de stripwereld.
 

Einde van deze pagina.