Album: Berserk 1

Reeks: Berserk
Nummer:1.1
Titel: Berserk 1
(Titel) Aanvulling: zwart/wit
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Glénat-Seinen
Auteur(s): Kentaro Miura
UAC/ISBN-13: 9789069 695532
Uitgekomen (1e druk): Week 4, 2008
Prijs (1e druk): € 6,95
Info: In de zwarte kleren gehuld, uitgerust met een gesmede kunstarm en een bijzonder groot zwaard op zijn rug: dit is de zwarte krijger Guts. Tijdens zijn zwerftocht achtervolgt hij de vijf "god hands", de heren van de Hoger Middeleeuwen. Met zijn lotgenoot, Puck de elf, leidt zijn reis en naar het hartje van een geterroriseerde stad. In zijn eentje de strijd hij de graaf, de morbide uitvoerder van een heksenjacht die al ontelbaar vele slachtoffers heeft gemaakt. Wie bespiedt Guts, de antiheld, langsheen zijn weg?
Guts, de zwarte krijger, zwerft op wegen en door dorpen. Op zijn doortocht laat hij bloedbaden en bergen lijken achter. Hij is volledig in het zwart gekleed en draagt op zijn rug en zwaard dat even groot is als een man. Het raadselachtig litteken op zijn nek veroordeelt hem om dag en nacht nagezeten te worden door demonen. Wat voor gruwelijkheden heeft hij moeten doorstaan om zo op wraak te zinnen? Terwijl de wereld onverbiddelijk in chaos ten onder gaat, vereffent Guts zijn rekening met de demonische krachten die hun greep op het lot van de mensheid versterken. Een tijdperk loopt ten einde...
In de loop der jaren is "Berserk" in Japan een klassieker van de Heroic Fantasy geworden. Kentaro Miura ontpopt er zijn scenariotalenten in zijn levendige fantasie. "Berserk" is een referentie voor de liefhebbers van Tolkien en van rollenspellen.
Bevat de volgende verhalen:
- De zwarte krijger
- Het teken
- De beschermengelen van de begeerte (1)
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.