Album: Het geheim van Michiel de Ruyter

Reeks: Geheim van Michiel de Ruyter, Het
Nummer:1.1
Titel: Het geheim van Michiel de Ruyter
Type:Luxe
Status: Verwacht : 27 november 2007
Uitgever(s): Eureducation
Auteur(s): Jan Kragt [Scenario] / Marc Verhaegen [Tekeningen]
Prijs (1e druk): € 39,95
Info: Vanaf 26 november 2007 ligt het luxe stripalbum, ‘Het geheim van Michiel de Ruyter’ van de bekende striptekenaar Marc Verhaegen en scenarist Jan Kragt, in de betere stripwinkels in Nederland en België.
Van de populaire strip "Het Geheim van Michiel De Ruyter" van Marc Verhaegen en Jan Kragt, wordt momenteel door Eureducation een derde druk gemaakt. Daarnaast komt er een luxe-editie op de markt waarin de auteurs het verhaal vertellen over de totstandkoming van het album. Ook wordt er een licht geworpen op die scènes waar de auteurs zich artistieke vrijheden hebben veroorloofd, naast de feitelijke waarheden die zij vanuit historisch oogpunt dienden te respecteren. Bijzonder zijn de pagina’s waar een aantal inspiratiebronnen van de striptekenaar worden onthuld en in het stripverhaal verwerkte grapjes toegelicht.
Het luxe album is opgefrist met beeldmateriaal uit het verhaal, foto- en prentenmateriaal dat als documentatie werd gebruikt alsook de potloodschetsen van Marc Verhaegen. Daarnaast krijgen de stripliefhebbers bij de aankoop van het luxe album een prachtige zeefdruk cadeau van een speciaal voor dit luxe album getekende Michiel de Ruyter op A4 formaat.
De luxe-editie van het album wordt gedrukt in een beperkte oplage van 1.000 genummerde en gesigneerde exemplaren. De kostprijs bedraagt € 39,95. De fans die een extra tekening in hun album willen, krijgen daarvoor de gelegenheid op de Stripdagen van Turnhout op 15 en 16 december bij de stand van Stichting Eureducation. Het album zal samen met de Luxe-uitvoering van Senne en Sanne "Loverboys" te verkrijgen zijn.

Het stripverhaal ‘Het geheim van Michiel De Ruyter’ is het eerste project van de Stichting Eureducation en werd heel goed ontvangen. Inmiddels zijn er 55.000 albums verkocht en het eind is nog niet in zicht. Voor de stichting een belangrijke stimulans om nieuwe projecten te starten. De Stichting heeft onder meer als doelstelling ‘Jongeren in Europa deelgenoot maken van elkaars cultuur en geschiedenis. Kennis en respect voor elkaars cultuur en geschiedenis is de kern waar de wereld om draait. Zonder dat, verliezen mensen zich snel in vooroordelen. Dat geldt voor volwassenen, maar sterker nog voor jongeren. Door middel van het stripverhaal en andere media probeert stichting Eureducation jongeren te informeren en aan het denken te zetten. Pakkende verhalen, actie, humor en het tekentalent van Marc Verhaegen zijn daarbij belangrijke ingrediënten.
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.