Album: Het mysterie van de Ogams

Reeks: Dru´den, De
Nummer:1.1
Titel: Het mysterie van de Ogams
Type:Softcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Daedalus-Historiae (2)
Auteur(s): Jean-Luc Istin [Scenario] / Thierry Jigourel [Scenario] / Jacques Lamontange [Tekeningen & Kleuren]
UAC/ISBN-13: 9789088 100116
Uitgekomen (1e druk): Week 19, 2007
Prijs (1e druk): Ç 7,95
Info: In deze middeleeuwse thriller woedt ee ware oorlog. Het christendom keert zich tegen de oude religies. Dru´den en monikken voeren een oorlog in de schaduw.
De vijfde eeuw. De wereld staat op een keerpunt. Een conflict is onvermijdelijk. Het christendom keert zich tegen de oude religies. Dru´den en monniken voeren een oorlog in de schaduw. Terwijl de Bretoenen de rotsachtige kaap van Amorica bevolken, proberen Gwencĺhlan, de laatste dru´de van de streek, en zijn leerling Taran de valstrikken die hun fanatieke tegenstanders te verijdelen. De hulp van Morrigane, een vrouw van De Andere Wereld, zal noodzakelijk zijn...

Scenarist Istin levert samen met Jigourel een uitmuntend scenario af. Istin leverde voordien onder meer Aleph en De Heer van de Duisternis binnen bij zijn uitgever. Jigourel van zijn kant is een Bretoens journalist en schijver, die talloze boeken en artikels over Dru´des schreef. Lamontagne geeft het verhaal vorm in sfeervol geschilderde paginaĺs, met een geschiedkundige accuraatheid.
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.