Album: De heilige militie

Reeks: Droom van Jeruzalem, De
Nummer:1.1
Titel: De heilige militie
Type:Hardcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Dupuis-Impressie(s)
Auteur(s): Lionel Marty [Tekeningen] / Philippe Thirault [Scenario]
ISBN: 90 3142 862 0
UAC/ISBN-13: 9789031 428625
Uitgekomen (1e druk): Week 6, 2007
Prijs (1e druk): 13,00
Info: Ik ben het geheime oog van God. Jij wordt zijn sterkste arm! De middeleeuwen... In het christelijke westen begint het tweede millennium. Hermance Languedolce is een kind met fenomenale krachten. De moeder van de jongen is ervan overtuigd dat hij de nieuwe Christus is. Maar uit angst voor de folteringen van diegenen die de macht hebben, verdwijnt hij en verloochent hij zijn gaven. Karlis, door iedereen 'Zwarte Lijf' genoemd, is een huurling zonder scrupules en nog onoverwonnen. Op een dag, bij de plundering van een kerk, krijgt hij van God een opdracht: hij moet het christelijk geloof verdedigen met zijn leven. Samen met een machtige Normandische heer richt hij een eliteleger op: de heilige militie!
Pas wanneer hij Hermance Languedolce terugvindt en ontvoert, beseft hij hoe hij zijn droom waar kan maken om het Heilige Land te bevrijden. Karlis ziet in hoe machtig de 'valse' profeet wel is. En alleen hij, 'Zwarte Lijf', is in staat Hermances krachten te openbaren.
Philippe Thirault is op zijn best in de donkerste strips. Voor 'De droom van Jeruzalem" wordt hij op schitterende wijze bijgestaan door Lionel Marty, die dit krachtige drieluik over geweld en geloof op een indrukwekkende manier in de verf zet. Een cyclus die hoge ogen zal gooien!
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.