Album: Beiroet

Reeks: Cor Morelli
Nummer:2.6
Titel: Beiroet
Type:Hardcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Komik
Auteur(s): Aloys Oosterwijk (Syola)
ISBN: 90 7833 203 4
UAC/ISBN-13: 9789078 332039
Uitgekomen (1e druk): Week 40, 2006
Prijs (1e druk): € 42,95
Info: Beiroet is een spannend avontuur van Cor Morelli, wat in 1991 en 1992 werd voorgepubliceerd in het Sjors en Sjimmie stripblad, maar nooit eerder in album verscheen. Cor Morelli is een creatie van Aloys Oosterwijk. Na 10 jaar Cor Morelli besloot hij om zijn hoofdpersoon om te vormen in Willem, wat de populaire stripreeks Willems Wereld opleverde. Sinds 1996 staat Willems Wereld elke week met een pagina in Panorama.
Soraya Hoetmer geeft bijles aan ene Pelkman, een geheimzinnige zakenman. Als zij hem schaduwt belandt ze in een café, waarna ze plotseling verdwijnt. Ir,specteur £or-MDi--lh en ziin collega Esther Echt worden op de zaak gezet. Al gauw leicit het spoor naar een schip, genaamd de Linnaeus, die in Guatemala ligt aangemeerd. Esther probeert verkleed als man aan boord van het schip te komen, terwijl Cor Pelkman achterna reist die naar Beiroet is vertrokken. Ongemerkt komen ze in een vuil spel terecht tussen de KGB, Oekraïners, Stalinisten en de Falach-beweging...
Voor de echte fans is er van Beiroet ook een luxe editie gemaakt met een harde linnen kaft. Achterin het album zitten 14 pagina's vol achtergrondinformatie, schetsen en foto's. De oplage bedraagt slechts 150 exemplaren, welke genummer en gesigneerd zijn.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.