Album: De heilige inquisitie

Reeks: Luxley
Nummer:1.2
Titel: De heilige inquisitie
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Bee Dee
Auteur(s): Valérie Mangin [Scenario] / Francisco Ruizgé [Tekeningen]
ISBN: 90 7733 146 8
UAC/ISBN-13: 9789077 331460
Uitgekomen (1e druk): Week 13, 2006
Prijs (1e druk): € 9,95
Info: 1191, Het ondenkbare geschiedt. Een groot leger van Maya's, Azteken en andere overzeese krijgers, onder leiding van een mysterieuze Inca, steekt de oceaan over. Door gebruik te maken van de kruisvaart van alle christelijke koningen, vallen ze het verzwakte christendom binnen. 300 jaar voor Christoffel Columbus wordt de oude wereld veroverd door de nieuwe wereld: de geschiedenis staat op zijn kop!
1199, De Atlantiden heersen over Europa. Slechts op enkele plekken weet het verzet ze nog te weerstaan. Maar voor hoe lang nog? Vucub-Noh, de Maya gouverneur van Frankrijk, kan in de toekomst kijken en kan zo alle acties van de christenen voorkomen. Maar er is hoop: ridder Robin van Luxley, beter bekend als Robin Hood, is op wonderbaarlijke wijze geslaagd om uit de gevangenis van de Atlantiden te ontsnappen. Zou het kunnen zijn dat hij onzichtbaar is geworden voor de zieners van de vijand?
Maar de heilige inquisitie, het kersverse tribunaal dat door de paus is opgericht om het verzet te controleren, gelooft niet in wonderen. In de ogen van groot inquisiteur Dominicus is Robin slechts een tovenaar, een ketter die hij zo snel mogelijk moet elimineren!
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.