Album: De azuren boeddha 2

Reeks: Azuren boeddha, De
Nummer:1.2
Titel: De azuren boeddha 2
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Dupuis-Impressie(s)
Auteur(s): Bernard Cosandai (Cosey)
ISBN: 90 3142 832 9
UAC/ISBN-13: 9789031 428328
Uitgekomen (1e druk): Week 45, 2006
Prijs (1e druk): € 7,50
Info: 1976... Gifford, nu zowat twintig jaar oud, gat nooit de hoop op om de Lhahl terug te vinden op wie hij hopeloos verliefd is. Ze is de geheimzinnige bewaakster van de Azuren Boeddha.
Cosey sluit dit tweeluik, een prachtig liefdesverhaal dat in bezet Tibet speelt, op een imponerende manier af.
Gifford en Lhahl waren nauwelijks tieners toen ze elkaar leerden kennen in de buurt van een Tibetaans lamaklooster. Gifford was weggelopen uit een Britse 'public school', Lhahl was de reïncarnatie van een Tibetaanse mystica, de bewaakster van een kostbare schat: de Azuren Boeddha, een gigantisch heiligenbeeld in massief goud. Een blik was voldoende! Hun liefde was onherroepelijk, maar ook onmogelijk. Korte tijd later vielen de Chinese troepen Tibet binnen en werden de twee gescheiden. De Chinese overheid was toen een valse Lhahl aan het opleiden die de Chinese belangen moest dienen. In 1976 is Gifford al dertien jaar lang onverdroten op zoek naar het meisje van zijn dromen, maar die zoektocht nadert zijn eind...
Als reisbrochure kan dit tweeluik tellen: alleen Cosey is in staat om op een dergelijke imponerende manier een mix te brengen van liefde, avontuur en de zoektocht naar jezelf. Als decor kiest hij Tibet, waar hij zelf zo verliefd op is. Dit boek is een initiatie in de Oosterse cultuur en in de schattenjacht. Met dit extra lange album van tweeënzeventig pagina's besluit Cosey op een feërieke manier zijn zoektocht naar de Azuren Boeddha.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.