Album: Onraad in vredestijd

Reeks: Buck Danny (Omnibus)
Nummer:1.16
Titel: Onraad in vredestijd
(Titel) Aanvulling: Bundeling deel 49-50-51
Type:Hardcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Dupuis
Auteur(s): Francis Bergèse
ISBN: 90 3142 795 0
UAC/ISBN-13: 9789031 427956
Uitgekomen (1e druk): Week 45, 2006
Prijs (1e druk): € 9,99
Info: In een wereld die voortdurend in beroering is, loert liet gevaar overal. Niet alleen in de bekende brandhaarden op aarde, maar ook op de meest rustige plaatsen... of de meest idyllische. Of het nu gaat om de redding van een Amerikaanse vlieger die op mysterieuze manier boven liet grensgebied van Noord- en Zuid-Korea is neergeschoten (De nacht van de slang), om de sabotage van een ultramodern vliegtuig dat als gevolg daarvan tijdens een vliegshow in Texas neerstort (Sabotage in Texas) of om de strijd tegen moderne piraten in liet Zuidpoolgebied (Mysterie in Antarctica), Buck Danny is van alle markten thuis. Dat hij zich uit de gevaarlijkste situaties weet te redden, is niet alleen te danken aan zijn veelzijdige vliegervaring, maar vooral aan zijn moed, die van hem een van de mythische heiden van de US Navy heeft gemaakt.
Meer nog dan een klassieker: een ijkpunt...
Als belangrijke, klassieke stripreeks, is "Buck Danny" een van de zeldzame heiden die de tand des tijds glorieus hebben doorstaan, Geheim van zijn eeuwige jeugd is dat hij altijd meegaat met zijn tijd. De mondiale conflicten van de afgelopen decennia lopen als een rode draad door zijn avonturen. Met dezelfde nauwgezetheid en hetzelfde perfectionisme als de betreurde Victor Hubinon, is Francis Bergèse het echte ijkpunt geworden voor alle liefhebbers van de luchtvaart. En zijn zorgvuldig geconstrueerde scenario's, vol spanning en verrassende wendingen, mogen in één adem genoemd worden met die van de grote Jean-Michel Charlier.
Dankzij achtergrondinformatie en documentatiemateriaal van de auteur, geeft deze verzamelbundel de lezer tevens een waardevol kijkje achter de schermen.
Bevat: 48. De nacht van de slang / 49. Sabotage in Texas / 50. Mysterie in Antartica / twee onuitgegeven verhalen.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.