Album: De Goudene Keatswant

Reeks: Hotze Klots, De aventoeren fan
Nummer:1.1
Titel: De Goudene Keatswant
(Titel) Aanvulling: zwart/wit
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Gielstra
Auteur(s): Aart Cornelissen
Uitgekomen (1e druk): Week 28, 2005
Prijs (1e druk): € 6,50
Info: Het eerste album van Hotze Klots is alleen verschenen in de Friese taal. Het gaat dan ook over een specifieke Friese sport, namelijk het kaatsen. Vader, moeder, grootvader en nog vele generaties daarvoor, allemaal blonken ze uit op de kaatsvelden en veroverden menig grote prijs. Hotze wil er echter niets mee te maken hebben. Hij gaat liever te vissen.
Kaatsen, kaatsen! Alsof er niks anders is! Compleet kaatsgek zijn ze bij ons thuis! Maar dan op een dag krijgt hij van een oude visserman, op wonderlijke wijze, de legendarische kaatswant van Reinder Scheepstra aangereikt.
Wat is dat nou? Pak 'm mar jongen! Het is voor jou bedoeld. Van de visser krijgt Hotze de eerste instructies. Al spoedig blijkt zijn aangeboren aanleg. Opgewekt en zingend trekt hij door het dorp en geeft zich op voor de jaarlijkse grote dorpspartij. Zijn ongecontroleerde, verwoestende uitslagen zorgen echter voor grote chaos. Tot in de verre omgeving richten zijn kaatsballen enorme schade aan en tot grote teleurstelling van zijn familie wordt Hotze van het kaatsveld verwijderd. Thuis is Hotze niet langer welkom en mokkend vindt hij een slaapplaats in een oude boot in de haven.
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.