Album: De interviews - de foto's

Reeks: Willy Vandersteen
Nummer:Special
Titel: De interviews - de foto's
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Standaard
Auteur(s): Luk Guillaume / Willy Vandersteen (Wil)
ISBN: 90 0222 128 2
UAC/ISBN-13: 9789002 221286
Uitgekomen (1e druk): 2006
Prijs (1e druk): € 24,95
Info: Van zijn eerste interview uit 1946 tot zijn laatste in 1990.
Dit boek is een verzameling interviews met de markantste striptekenaar van de Lage Landen, geplukt uit meer dan veertig jaar, van zijn debuutjaar tot zijn doodop 28 augustus 1990. Omdat Suske en Wiske vorig jaar zestig geworden zijn, mocht hun schepper Willy Vandersteen (19-3-1990) het hier postuum zelf eens uitgebreid komen uitleggen: wie hij was en wat hij dacht over een en ander. U krijgt er een pak randinformatie bij, vele illustraties die zijn woorden kracht bijzetten, en exclusieve foto's uit het familiealbum en van persfotografen. We snuffelden in kranten- en bladenarchieven om de hoogtepunten uit zijn carrière maar ook uit zijn privé-leven te illustreren. Ooit die hilarische foto gezien van Marc Sleen en Willy Vandersteen, gitaarspelend tijdens een tuinfeest in 1967 in Kalmthout, met wielerkampioen Rik Van Looy achter het orgel?
Aan de hand van zijn contacten met de Belgische, Nederlandse en Franse pers volgen we leven en werken van Willy Vandersteen.

EEN MUST DUS VOOR IN DE BOEKENKAST!
... wellicht het interessantste 'Willy Vandersteen'-boek ooit... (Het Belang van Limburg)
Een aanrader voor wie het boegbeeld van de Vlaamse strip beter wil leren kennen! (Het Laatste Nieuws)
'Al zeg ik het zelf, het is een mooi werkdocument geworden. Ik heb niet alleen de teksten maar ook de vormgeving voor mijn rekening genomen. Er is niet één pagina waar ik niet over tevreden ben.' (Luk Guillaume, de auteur zelf)
gebrocheerd, quadri, 21 x 27 cm, 168 blz., NUR: 360
 

Einde van deze pagina.