Album: Yothopia

Reeks: Duivels van Alexia, De
Nummer:1.3
Titel: Yothopia
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Dupuis
Auteur(s): Benoît Ers / Vincent Lodewick (Dugomier)
ISBN: 90 3142 774 8
UAC/ISBN-13: 9789031 427741
Uitgekomen (1e druk): Week 18, 2006
Prijs (1e druk): € 5,25
Info: Heks of exorciste?
De collega's van Alexia worden bang. Blijkbaar wordt het meisje steeds handiger en daardoor groeit haar kracht (en macht). En dus moet ze verdwijnen! Alexia wordt naar Flergen gestuurd, een eilandje in de buurt van Noorwegen. Daar gebeuren vreemde dingen, want onlangs is ontdekt dat heel wat mensen er levend werden begraven op een zeemanskerkhof. Noorse hekserij of betovering? Eens te meer zal Alexia proberen om occulte krachten te doorgronden, maar ze wordt ook geconfronteerd met haar eigen verleden. In haar dromen spreekt ze met haar vader, al is ze niet helemaal zeker of hij het wel echt is. En de jonge vrouw wil nog steeds naar Yorthopia, het mystieke land waar alle occulte krachten samenkomen.
Dit derde deel in de reeks zal net zo goed fantasyliefhebbers boeien als de lezers die houden van een goed detectiveverhaal. De grens tussen realiteit en magie is in dit album nauwelijks te trekken.
In "De duivels van Alexia" brengen de auteurs de lezer geregeld aan het schrikken. Dugomier (scenario) en Benoit Ers (tekeningen) confronteren hun heldin in deze reeks met levensgevaarlijke occulte krachten maar ook met haar eigen twijfels. Dit is dus niet zomaar fantasy. Het hoofdpersonage heeft een complex psychologisch profiel dat van alle kanten belicht wordt...
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.