Album: Versteende reuzen

Reeks: Robbedoes en Kwabbernoot (Een verhaal door...)
Nummer:1.1
Titel: Versteende reuzen
Type:Softcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Dupuis
Auteur(s): Fabien Vehlmann / Yoann
ISBN: 90 3142 773 X
UAC/ISBN-13: 9789031 427734
Uitgekomen (1e druk): Week 6, 2006
Prijs (1e druk): Ä 7,50
Info: Archeologen vechten een verbeten strijd uit tegen watermonsters uit het verleden...
Robbedoes en Kwabbernoot vergezellen archeoloog Martin die een onderzoek voert op de bodem van de Middellandse Zee. De graaf van Rommelgem heeft een kleine onderzeeŽr geleend en daarin ontdekt het trio een enorm beeld dat waarschijnlijk lang geleden van een schip is gevallen. Het lijkt te zijn gemaakt door een beschaving die tot vandaag onbekend was.
Ook Bill Callaway, een steenrijke Amerikaanse archeoloog heeft van het beeld gehoord en ziet er "big business" in, maar hij is een gecontesteerd figuur in het wetenschappelijk milieu. Hoewel Robbedoes Martin blijft steunen, die zich verzet tegen elke vorm van samenwerking met Callaway, laat Kwabbernoot zich inpakken door de blitse Amerikaan en (vooral) door diens knappe assistente.
Met de hulp van Tian, een Indonesische studente, traceren Martin en Robbedoes de geschiedenis van het beeld tot in Nieuw-Zeeland. Zo komen ze uiteindelijk terecht in Rae Kauwheke, de verdronken stad die bewaakt wordt door angstaanjagende waterdinosauriŽrs, de taniwha's. En die vinden zoveel aandacht niet prettig. Zij willen zich wreken...
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.