Album: De kinderen van Isis

Reeks: Papyrus
Nummer:1.28
Titel: De kinderen van Isis
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Dupuis
Auteur(s): Lucien de Gieter
ISBN: 90 3142 764 0
UAC/ISBN-13: 9789031 427642
Uitgekomen (1e druk): Week 6, 2006
Prijs (1e druk): 5,25
Info: Papyrus verliefd
Als beloning voor zijn werk krijgt Papyrus van farao Merenptah een indrukwekkend paleis cadeau. Maar de jongen heeft al snel door dat hij in die majestueuze villa gevangen zit. De farao wil hem blijkbaar uit de buurt houden van zijn dochter Lief-Er-Theti. Zo belandt Papyrus in een verhaal waar haat en liefde voortdurend met elkaar in de clinch gaan en waarin de goden proberen alle elementen onder controle te krijgen. Maar zoals in elk verhaal met een happy end zal de liefde uiteindelijk zegevieren.
Want wat Theti en Papyrus voor elkaar voelen, kon niet eeuwig een geheim blijven. Eindelijk weet nu iedereen hoe de vork aan de steel zit.

In de avonturen van Papyrus brengt Lucien De Gieter altijd weer een brok geschiedenis. Hij doorkruist in de verhalen van Papyrus en Lief-Er-Theti het Oude Egypte in alle mogelijke richtingen en hoewel de belevenissen van de jonge visser verzonnen zijn door de auteur, is de historische achtergrond waartegen de verhalen zich afspelen wetenschappelijk exact.
Ook in dit deel heeft de auteur zijn rijke kennis en documentatie gebruikt, maar bovendien heeft hij het verhaal gelardeerd met een flinke hap romantiek.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.