Album: De school der wreedheid

Reeks: Van dorpswege
Nummer:1.5
Titel: De school der wreedheid
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Dupuis-Expresso
Auteur(s): Max Cabanes
ISBN: 90 3142 676 8
UAC/ISBN-13: 9789031 426768
Uitgekomen (1e druk): Week 40, 2005
Prijs (1e druk): € 4,50
Info: Als al die papieren helden zich nu maar niet tegen hun tekenaar keren...
Na een grondig onderzoek komt professor Wom op het 56ste symposium van Omegafysica aan zijn verbouwereerde collega's vertellen dat de volken der dorpen sinds lang leven in een wereld van één dimensie: het geluid. Door de trillingsverschijnselen te bestuderen konden professor Kwèt en professor Wom een fossiel geluid opsporen dat vanaf de eerste nanoseconden van het ontstaan van de wereld werd voortgebracht. Merkwaardig genoeg doet dit geluid denken aan het krassen van een pen... Wom noemt het de 'fossiele la'...

In het publiek zit Dzino, de terreinschetser. Hij geeft zich uit voor een worhopper, maar eigenlijk is hij de tekenaar die zichzelf projecteert in de wereld van zijn verbeelding (zo zie je maar dat striptekenaars alles kunnen en mogen).

Net op dat ogenblik ziet hij zijn personages van vijftien jaar geleden terug. Hij wil ze weer tot leven brengen, maar beseft dat zijn scenario moet worden bijgeschaafd, dat het allemaal wat avontuurlijker mag en dat hij moet afrekenen met figuren die in de loop der jaren naast hun schoenen zijn gaan lopen. De auteur krijgt af te rekenen met een verhaal dat hem bijna ontglipt. Mimamoes, Worhoppers, Jaknikkers en Zebra-Jollen maken hem het leven zuur. Zal het nog lang duren voor de meest inventieve wezens het Grote Waarom de naam van hun schepper ontdekken? Nu staat het voortbestaan van hun wereld op het spel. Dzino moet het spel heel secuur spelen.
 

Einde van deze pagina.