Album: De hebzucht

Reeks: Pandora Box
Nummer:1.5
Titel: De hebzucht
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Dupuis-Impressie(s)
Auteur(s): Alcante / Eric Juszezak
ISBN: 90 3142 730 6
UAC/ISBN-13: 9789031 427307
Uitgekomen (1e druk): Week 50, 2005
Prijs (1e druk): Ä 6,95
Info: John Midas, een haai uit de financiŽle wereld, wil snel enkele miljarden meepakken door de Braziliaanse wisselmarkten naar zijn hand te zetten. Zijn dochter zal de plannen van haar familie dwarsbomen door in BraziliŽ te gaan samenwerken met landbouwers. Maar als een gokker groot geld ruikt, ben je nergens meer veilig.
In het verhaal staan twee kampen tegenover elkaar. Aan de ene kant Midas met zijn mentor en vennoot Don Soyis, aan de andere kant zijn dochter Goldie, Luis -de landbouwer voor wie het meisje een hulpprogramma wil opstarten en Rojas, de ex-vakbondsman die voor de Arbeiderspartij het presidentschap ambieert.
De hebzucht werd geÔnspireerd door de mythe van Midas, de onmetelijk rijke koning van FrygiŽ. Deze ontving van de god Dionysus de gave dat alles wat hij aanraakte, in goud veranderde. Tot zijn afgrijzen moest hij echter vaststellen dat dit hem ertoe veroordeelde van honger en dorst om te komen, omdat alles wat hij tot zich nam eveneens in goud veranderde. Hij moest Dionysus dus smeken hem de gave weer te ontnemen.
 

Einde van deze pagina.