Album: De boeman 2

Reeks: Boeman, De
Nummer:1.2
Titel: De boeman 2
Type:Hardcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Dupuis-Vrije vlucht
Auteur(s): Denis-Pierre Filippi / Fabrice Lebeault
ISBN: 90 3142 741 1
UAC/ISBN-13: 9789031 427413
Uitgekomen (1e druk): Week 1, 2006
Prijs (1e druk): 12,95
Info: Doortocht door de spiegelstad
William en Benjamin kunnen geen kant meer uit. Ze zitten gevangen in de spookstad en het ziet ernaar uit dat ze een confrontatie niet meer uit de weg kunnen gaan. Door hun nieuwsgierigheid staan de jongens nu tussen twee vuren: aan een kant is er de boeman, aan de andere kant wachten de premiejagers. Het bizarre monster dat de hele stad op stelten zet, sleept de jongens in zijn zog mee en verplicht ze een dramatische keuze te maken.
Denis-Pierre Filippi en Fabrice Lebeault beschrijven het leven in een stad die niet om kan gaan met zijn eigen tekortkomingen. Terwijl volwassenen zich belangrijk voelen en grote sier maken, worden buitenechtelijke kinderen genadeloos gedumpt en iedereen ontkent hun bestaan.
In de 'spiegelstad' als het ware een stad onder de stad laat Fabrice Lebeault zijn fantasie de vrije teugel. De boeman en de ondergrondse kinderwereld krijgen via Lebeaults pen een extra sociale dimensie. Scenarist Denis-Pierre Filippi behandelt eens te meer de thema's die altijd in zijn werk aanwezig zijn: ontspoorde kinderen, misdadige volwassenen en de dubbelzinnigheid creatief enerzijds, verwoestend anderzijds van technologische ontwikkelingen.
De ouderwetse sfeer maakt De boeman tot een tragisch sprookje.
 

Einde van deze pagina.