Album: De wellust

Reeks: Pandora Box
Nummer:1.4
Titel: De wellust
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Dupuis-Impressie(s)
Auteur(s): Alcante / Roland Pignault
ISBN: 90 3142 697 0
UAC/ISBN-13: 9789031 426973
Uitgekomen (1e druk): Week 18, 2005
Prijs (1e druk): 6,95
Info: Wellust, virtual reality en de mythe van Orpheus en Euridice... Een aantrekkelijk programma, maar wel een tikje pervers.

Het verhaal
Ewan Orfay is een man die in alles succes kent. Bezeten van informatica, heeft hij "Movida" opgericht, een bedrijf dat zich specialiseert in infografie en special effects. Movida is een van de wereldleiders maar Orfay heeft weer een nieuw idee: hij is bezig met een reeks nieuwe producten, virtuele experimenten bestemd voor de lucratieve cyberseksmarkt. Orfay is een perfectionist en omdat hij niet tevreden is over het uiterlijk van de virtuele meisjes, gaat hij op zoek naar de seksbom die als voorbeeld kan dienen. Hij schuimt de chicste stripteasebars van Los Angeles en omgeving af... en vindt ene Shannon. Even later wordt hij op haar verliefd.
Vandaag is Ewan Orfay opgenomen in de psychiatrische kliniek van dr. Bridge... bijgenaamd 'de sterrenpsych'!
Wellust en liefde hebben evenveel met elkaar te maken als fictie en realiteit. Als je dat niet voor ogen houdt, riskeer je alles te verliezen. Zelfs je gezond verstand!

De mythe
In de Griekse mythologie was Orpheus een dichter, lierspeler en zanger, die uit liefde voor zijn vrouw Euridice, die aan een slangebeet was gestorven, afdaalt naar de onderwereld. Daar weet hij Hades, heerser over de doden, te overreden zijn geliefde terug te laten keren naar de levenden. Maar Hades verbond er wel een voorwaarde aan: Orpheus mocht op de terugweg niet omkijken voordat hij de onderwereld had verlaten. Ongerust omdat hij Euridice niet meer hoorde, kon Orpheus het echter toch niet laten achterom te kijken, en zijn Euridice verdween voorgoed in de onderwereld.

Het thema
Je kunt vandaag op internet via chatboxen kennismaken met om het even wie. Stel je even voor dat je de vrouw leert kennen van wie je altijd hebt gedroomd. En haar tweelingzusje! Zul je dan het hoofd koel kunnen houden of bezwijk je voor de wellust?

Sleutelwoorden
"Pandora Box" voert de griekse mythe van de doos van Pandora opnieuw op, maar nu in het licht van de technologische ontwikkelingen van deze tijd.
En scenarist, zeven tekenaars voor acht spannende verhalen die de lezer tot aan het eind zullen boeien.
 

Einde van deze pagina.