Album: Het mummiecongres

Reeks: Sabbatini
Nummer:1.1
Titel: Het mummiecongres
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Dupuis
Auteur(s): Thomas Du Caju / Luc Morjaeu
ISBN: 90 6334 665 4
UAC/ISBN-13: 9789063 346652
Uitgekomen (1e druk): Week 18, 2005
Prijs (1e druk): € 4,50
Info: De ervaren en veelzijdige stripauteur Luc Morjaeu bundelde de creatieve krachten met Thomas Du Caju, een jonge en zeer talentvolle tekenaar, voor deze nieuwe misdaadserie. De fictieve, internationale misdaadwereld waarin geheim agent Sabbatini opereert wordt op inventieve wijze verweven met historisch waargebeurde feiten.
Dat deze nieuwe stripserie meteen ook in het Frans uitgegeven wordt, wat voor Vlaamse auteurs geen alledaag gebeuren is, bevestigd dat Sabbatini een spannende, internationale toekomst tegemoet gaat.
Gent bereidt zich voor op een unieke tentoonstelling van de mummie van de eerste Inca-keizer, de Sapa Inca, opgegraven in Zuid-Amerika. Politiecommisaris Bourlon krijgt de opdracht van het ministerie van Buitenlandse zaken om de veiligheid rond dit uitzonderlijk evenement te verzekeren. Alsof hij niets anders te doen heeft en daarvoor zijn, al beperkt aantal agenten kan inschakelen. Maar Bourlon voert getrouw de orders van de gezagsdragers uit zoals hij dat al jaren vloekend en vlekkenloos doet. Net voor de opening van de tentoonstelling verdwijnt de mummie en wordt Sabbatini door zijn geheime Europese organisatie ter plaatse gestuurd voor onderzoek. De eerste confrontatie tussen Bourlon en Sabbatini. De hardwerkende politiecommissaris en de in Italië geboren geheim agent wiens werkmethode zeer efficiënt maar eigenzinnig is.
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.