Album: Nieuwsoverzicht in meer dan 200 cartoons - Editie 2004

Reeks: Argus (1)
Nummer:1.2
Titel: Nieuwsoverzicht in meer dan 200 cartoons - Editie 2004
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Genuď
Auteur(s): René Leisink
ISBN: 90 9018 989 0
UAC/ISBN-13: 9789090 189895
Uitgekomen (1e druk): Week 4, 2005
Prijs (1e druk): € 5,95
Info: Goed nieuws voor alle Argus-fans... Argus is terug! Striptekenaar René Leisink neemt met zijn Argus-cartoons het afgelopen jaar weer door. Tal van hoogte- en dieptepunten passeren de revue: van de ruimtereis van André Kuipers tot de Amerikaanse verkiezingen... alles komt aan bod!
Argus is ooit ontworpen als stripfiguurtje voor het amateur-stripblad Stripper. Na slechts 8 stroken besloot Leisink om Argus wegens omstandigheden weer in de kast te leggen. Enige tijd later kreeg hij tijdens een half jaar vrijwilligerswerk in Roemenië het idee om zich bezig te gaan houden met het maken van dagelijkse actuele cartoons op klein formaat. Het stripfiguurtje Argus kreeg hierin de hoofdrol. Iedere dag beleefde hij het actuele nieuws of bekeek je de wereld door zijn Argus-ogen.
Het stripfiguurtje Argus bleek na iets meer dan een jaar toch erg beperkend te werken voor de serie. De drang om hem iedere dag de hoofdrol in de cartoons te geven zorgde ervoor dat Leisink veel goede cartoons naar de prullenbak moest verwijzen, omdat ze niet binnen het concept pasten. Bovendien was in die tijd zijn stijl behoorlijk ontwikkeld, waardoor Argus qua uiterlijk niet echt meer in zijn eigen cartoons paste.
Toen de serie begon als wekelijkse cartoon op de voorpagina van de zondagseditie van De Twentsche Courant Tubantia werd Leisink voor de keuze gesteld: of Argus moest in iedere cartoon voorkomen, of in geen enkele cartoon. De tijd van een mix van deze twee varianten was voorbij en Leisink koos om Argus met de VUT te sturen. Argus bleef enkel nog de naamgever van de serie en zijn portret prijkt nog steeds als logo op de website en de boekjes.
Zoals gezegd wordt Argus momenteel wekelijks gepubliceerd in de zondagseditie van De Twentsche Courant Tubantia. Verder kun je via T-Mobile de cartoon dagelijks als mms'je op je mobiele telefoon ontvangen en staat de cartoon elke twee maanden in het stripinformatiemagazine StripNieuws. Maar je kunt Argus ook dagelijks bekijken op www.argus-online.nl.
Van een selectie van de cartoons van het afgelopen jaar is wederom een bundeling verschenen, ditmaal bij uitgeverij Genuď. Omdat het Argus jaaroverzicht meer dan 200 cartoons bevat van januari tot én met december, is Argus is het leukste en meest volledige jaaroverzicht van! Vanaf 20 januari verkrijgbaar in de stripwinkels.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.