Album: De schone en het beest

Reeks: Melisande
Nummer:1.12
Titel: De schone en het beest
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Dupuis
Auteur(s): François Gilson / Frédéric Seron (Clarke)
ISBN: 90 3142 640 7
UAC/ISBN-13: 9789031 426409
Uitgekomen (1e druk): Week 42, 2004
Prijs (1e druk): € 4,20
Info: Een betoverende leerling-tovenares
In de allerbeste toverijschool van het land is Melisande zonder de minste twijfel de meest getalenteerde leerling. Of het nu gaat om het samenstellen van een toverformule, om het ontstoppen van de schooltoiletten of om stuntvliegen op een heksenbezem, steeds weer bewijst Melisande dat ze talent te koop heeft. Toch heeft Melisande geen makkelijke schooltijd, want in het spookkasteel waar ze geconcentreerd probeert te studeren, wordt ze voortdurend gestoord door ongewenst bezoek. Nicht Melusine is een ontzettend kitscherig wicht dat overal waar ze komt vlijtig bloemen en roomsoezen rondstrooit. Er zijn de knappe prinsen die proberen Melisande het hof te maken én, last but not least, er is dokter Kartoffeln, een veredelde Frankenstein die de meest bizarre uitvindingen doet. Hij heeft bovendien ook al beslag gelegd op Winston, de majordomus. In een poging alles in goede banen te leiden en de schade tot een minimum te beperken, is Melisande verplicht het onderste uit de kast te halen. En dat pakt soms vreemd uit!

De auteurs
Gaandeweg zijn auteurs Clarke en Gilson er na 450 gags in geslaagd een originele en heel eigen wereld op te zetten, vrijelijk geïnspireerd op mythen, legenden en toverij. De mooie leerling-tovenares wordt geassisteerd door een groep nevenpersonages die geregeld wordt aangevuld. In haast elk album duiken nieuwe figuren op die een vaste plaats proberen te bemachtigen in het (spook)kasteel waar Melisande resideert.
"Melisande" is een reeks die zowel meisjes als jongens bevalt, vrouwen en mannen... Een échte familiestrip die per definitie thuishoort bij Uitgeverij Dupuis.
 

Einde van deze pagina.