Album: De slang onder het ijs 1

Reeks: Geheimen (De slang onder het ijs)
Nummer:1.1
Titel: De slang onder het ijs 1
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Dupuis-Impressie(s)
Auteur(s): Frank Giroud [Scenario] / Milan Jovanovic [Tekeningen]
ISBN: 90 3142 635 0
UAC/ISBN-13: 9789031 426355
Uitgekomen (1e druk): Week 37, 2004
Prijs (1e druk): 6,95
Info: Moskou, vandaag. Een man probeert te ontkomen aan een groep moordenaars die hij niet kent. Hij heet Valentin Kozlov... of misschien Yakovlev? Hij weet het niet meer.
Moskou, 2004 noordpool, 1948
Het heeft gesneeuwd in de woestijn. Een koudegolf teistert het noordelijk halfrond. In Frankrijk is de Seine bevroren. Geboeid kijkt een man op tv naar die smetteloze blokken die door de Parijse rivier drijven. Maar het is net alsof hij wat anders ziet. Een ijsvlakte die veel verder weg ligt in tijd en ruimte. Hij kan niet zeggen waar, want zijn blik is verstard: Vassili Kozlov is niet meer van deze wereld. Moskou, enkele weken later. Een man wordt achtervolgd door gewapende lieden die van plan zijn hem neer te schieten. De man verdwijnt in een bocht van een straat die uitkomt op de rivier. Zijn achtervolgers ontdekken zijn jas op ijsschotsen in het water. Aangezien ze geen spoor van de man in de omgeving vinden, gaan ze ervan uit dat hij geprobeerd heeft door het ijskoude water naar de overkant te komen en verdronken is. Valentin Kozlov, een 30-jarige vertaler, wordt gered en verzorgd door Filaretus, een van de talloze zwervers in de Russische hoofdstad, die hem bestookt met vragen. Hij vertelt hem zijn verhaal, of liever: dat van zijn vader, Vassili.
In de krochten van onze geschiedenissen en de Geschiedenis
Op zoek naar informatie over zijn overleden vader belandt Valentin Kozlov na tal van verrassingen en tegenslagen uiteindelijk bij een sovjet-expeditie naar de noordpool in 1948. Met De slang onder het ijs, een verhaal in drie delen, stort Frank Giroud ons in een familiegeschiedenis vol intriges, in een wereld midden in de koude oorlog. Fascinerend.
Het thema, een familiegeheim, is zo veelomvattend dat Giroud ons in feite vergast op een reeks binnen de collectie Impressie(s). De stiltes en leugens, zo gewoon voor de vorige generatie, worden eindelijk doorbroken... en we ontdekken dat vrijwel geen familie buiten schot blijft. Elke geschiedenis, in verleden of heden, in Frankrijk of elders, draait om een geheim dat vaak te maken heeft met de grillen van de Geschiedenis. En elke tekenaar geeft er zijn of haar eigen originele toets aan.
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.