Album: Marie de Heks

Reeks: Zwarte reeks
Nummer:1.31
Titel: Marie de Heks
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Sombrero
Auteur(s): Marco
Info: MARIE is weliswaar een bloedmooie meid met een heerlijk lijf waar alles op en aan zit, maar ze is niet zonder handschoentjes aan te pakken. Marie is namelijk een heks....een echte heks, want het verhaal MARIE DE HEKS speelt zich af in het jaar 1332, als de almachtige Kerk net begonnen is op "heksen" te jagen. Monnikken speelden bij die heksenjacht niet altijd een even frisse rol, zij hadden de macht om iedereen die ze maar wilden van hekserij te beschuldigen. Als Francette door een monnik verkracht wordt en op haar hulpgeroep een aantal boerenarbeiders toesnellen weet de monnik de zaak om te keren en haar van hekserij te beschuldigen. Zo eindigt het leven van Francette op de brandstapel, terwijl haar dochter Marie hulpeloos toekijkt. Marie vlucht na de terechtstelling het bos is. Ze durft zich niet meer in de stad te vertonen. In het bos wordt ze opgevangen door Sandra......een ECHTE heks, die haar met veel liefde en plezier inwijdt in de geheimen en de riten van de hekserij en van de lesbische liefde!
Marie is van plan deze hekserijen te gebruiken om zich te wreken op de moordenaars van haar moeder. In een sluw plan zorgt ze ervoor dat de zoon van de groot-inquisiteur stapel verliefd op haar wordt. Om hem te verleiden gaat ze met hem naar bed en trekt tijdens het liefdesspel wat haren uit zijn hoofd. Die haren kan ze gebruiken om hem volledig in haar macht te krijgen.....
Die macht gebruikt ze om zich dubbel te wreken.....ze vermoordt de monnik die haar moeder van hekserij beschuldigd heeft en weet het zo te brengen dat de zoon van de groot-inquisiteur daarvan de schuld krijgt. Zijn vader veroordeelt hem tot de marteldood, maar Marie heeft gezworen dat zij zich niet op de zoon, maar op de vader zelf zal wreken......uiteindelijk zal hij het zijn die op de brandstapel terecht komt. Marie heeft zich gewroken voor de wrede moord op haar moeder en blijft nog jarenlang gelukkig bij haar vriendin Sandra in het bos waar beiden zich over geven aan de liefde en aan BEELZEBUB......de duivel.
 

Einde van deze pagina.