Album: Het woeste woud

Reeks: Wind in de wilgen, De
Nummer:1.1
Titel: Het woeste woud
Type:Hardcover
Status: Uitverkocht
Uitgever(s): Standaard
Auteur(s): Kenneth Grahame / Michel Plessix
ISBN: 90 0221 551 7
UAC/ISBN-13: 9789002 215513
Uitgekomen (1e druk): Week 51, 2003
Prijs (1e druk): € 12,50
Info: Kenneth Grahame wordt in 1859 geboren in Edinburgh, maar opgevoed door een lieve grootmoeder en een geleerde pastoor vlakbij Windsor. Hij is secretaris van de Bank van Engeland, maar om zijn in 1900 geboren zoon Alastair te vermaken, verzint hij een reeks verhalen waarin een bunzing, een pad en een waterrat de hoofdrol spelen. Deze landelijke verhalen vinden hun neerslag in het boek "The wind in the willows" (De wind in de wilgen) dat gepubliceerd wordt in 1908.
In de jaren negentig vat Michel Plessix het plan op om dit prachtige verhaal om te zetten in stripvorm. De Bretonse tekenaar slaagt erin de zware erfenis tot een goed einde te brengen door enkel datgene over te nemen dat nodig is, duidelijk op zijn gemak met de tongue-in-cheek humor van Grahame.
Zelf zegt hij over de albums: "De wind in de wilgen is in geen geval een les met een boodschap. Het is een epicuristisch stripverhaal dat niets utopisch heeft. Het is de geschiedenis van personages die elkaar graag zien en die ver van perfect zijn. Iedereen kan zich terugvinden in de kwaliteiten en de dwarse kanten van mijn personages. Ikzelf als eerste. Ik ben naïef zoals Mol, afwezig als Rat, bars als Meneer Das en geloof me, de stommiteiten van Pad zijn me ook niet vreemd."
Het boek wordt over vier stripalbums verspreid:
- Het wilde woud
- Auto, Pas, Das
- Het mooie uitstapje
- Een bende op het landgoed
In Het wilde woud komt de lente eraan. Mol, Rat en Pad wagen zich in het woud op zoek naar Das...
Deze stripreeks kreeg de Prix Alph-Art in Angloulême. Nu eindelijk ook in het Nederlands! Schitterende rees voor kinderen én volwassenen!
Door: Michel Plessix
Prijs: € 12,50
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.