Album: Campbell, de reiziger in de tijd

Reeks: Vortex
Nummer:1.1
Titel: Campbell, de reiziger in de tijd
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Talent-500 (71)
Auteur(s): Vince
Uitgekomen (1e druk): Week 30, 2000
Prijs (1e druk): fl. 14,50
Info: Opgepast, Vortex is een gevaarlijke stripserie voor ieder die op zoek is naar een klassiek album. Vortex shockeert en neemt een loopje met zijn lezers. Alleen al de opzet van Vorlex is geniaal. Het verhaal heeft namelijk een dubbele bodem!
Twee hoofdpersonages: geheim agent Campbell, gecreŽerd door tekenaar-scenarist Stan en de verleidelijke wetenschapster Tess Wood, ontworpen door tekenaar-scenarist Vince,
Beide personages raken verwikkeld in een operatie om een geheim laboratorium waar een teletijdsmachine wordt gemaakt te ontmantelen. Nog voor ze de missie tot een goed einde kunnen brengen rukt een gigantische explosie beide hoofdrolspelers uit elkaar. Beiden leven en beleven vanaf dan hun eigen avontuur. Zo zullen de twee 7 albums lang moeten wachten om opnieuw verenigd te worden.
Vortex heeft nog een dubbele bodem: beide auteurs hebben apart en toch samen de serie getekend en geschreven. Stan stond in voor het avontuur van Campbeil en Vince voor Tess Wood, en toch verschillen de tekenststijlen van beide verstrengelde reeksen niet van elkaar.
Vortex lijkt wel gemaakt met vier handen, een stripconcerto Š quatre mains.
Vortex is ook een knipoogje naar beroemde series als Flash Gordon en de U-straal van Jacobs en naar beroemde films als Metropolis en Blade Runner.
48 pagina's, kleur
Door: Stan (voor Campbell) / Vince (voor Tess Wood).
Prijs: fl. 14,50.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.