Album: Het juweel van Thot

Reeks: Verdwaald in het verleden
Nummer:1.1
Titel: Het juweel van Thot
Type:Hardcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Standaard
Auteur(s): Jeff Broeckx / Ronald Grossey
ISBN: 90 0220 366 7
Uitgekomen (1e druk): Week 41, 1999
Prijs (1e druk): fl. 16,50
Info: Wanneer de broertjes Leroy en Dingbatt in hun vakantiekamp in Zuid-Frankrijk aankomen, worden ze meteen lid van de Salamandersclub, Ze leren er het mooie Zweedse meisje Bitte en de 'coole' Engelse jongen Ace kennen. Maar dan loopt er vanalles mis. Tijdens een overlevingsspel breekt Leroy zijn been. Bovendien worden de Salamanders belaagd door een mysterieuze figuur. Ze zoeken steun bij de vreemde baron Comte Louis d'Argeles. Maar wil die hen echt helpen?
Het juweel van Thot is het eerste deel in de nieuwe reeks Verdwaald in bet verleden. Doorheen de spannende en humoristische belevenissen van de Salamanders worden 7 geschiedenisverhaaltjes verteld. Wil je weten hoe een training voor de klassieke Olympische Spelen verliep? Of hoe de grotten van Lascaux ontdekt werden? Of hoe het dak van het Colosseum gebouwd werd? Lees dan zeker Het juweel van Thot!
Het juweel van Thot volgt het lessenpakket geschiedenis van de hoogste jaren lager onderwijs. Het verhaal verscheen in voorpublicatie in de kranten Het
Nieuwsblad, De Standaard, De Gentenaar en 't Stad en in de jongerenmagazines Zonneland en Tremplin.
Het juweel van Thot: Geschiedenis en toch leuk!
Door: Broeckx / Grossey
Prijs: fl. 16,50 / 295 Bfr.
 

Einde van deze pagina.