Album: Band 3

Reeks: Tom Poes (Collectie)
Nummer:1.3
Titel: Band 3
Type:Hardcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Panda
Auteur(s): Marten Toonder
Prijs (1e druk): 57,00
Info: Will Ross
Dit deel bevat de volgende verhalen:
1. Tom Poes en de wonderlijke boedel (eerder verschenen in het weekblad Donald Duck 1957 nummer. 22 t/m 1957 nummer. 33)
2. Tom Poes en de Globetrottersclub (eerder verschenen in het weekblad Donald Duck 1957 nummer. 34 t/m 1958 nummer. 3)

Tom Poes en de wonderlijke boedel.
Op een mooie lenteochtend vraagt Tom Poes aan Heer Bommel of hij mee gaat vissen, maar Heer Bommels hoofd staat er niet naar want hij heeft net een dwangbevel gekregen. Als ze toch op weg gaan stelt Tom Poes voor naar het Donkere Bomenbos te rijden. Dat doen ze en daar blijkt de ambtenarij ook te hebben toegeslagen. Een kleine bosbewoner, die vroeger tovenaar is geweest, houdt uitverkoop van zijn inboedel, omdat zijn huisje is gevorderd. Dit moet worden afgebroken om plaats te maken voor een modern flatgebouw. Heer Bommel koopt een kastje dat toebehoord heeft aan Tante Fantasma, een tante van de dwerg. Dit kastje heeft nog wat toverkracht in zich. Nu beginnen de moeilijkheden en als Bul Super en Hiep Hieper het kastje in handen proberen te krijgen blijkt wat voor toverkracht het kastje bezit. Bul Super probeert met geweld ook andere spullen van de dwerg in handen te krijgen, maar alles heeft nog toverkracht en is niet echt beheersbaar. Het loopt behoorlijk uit de hand en de politie en de magistraten van Rommeldam gaan zich er ook mee bemoeien.

Tom Poes en de Globetrottersclub.
Heer Bommel is aangenomen bij de vrijwillige brandweer en is daar vreselijk trots op. Bij de eerste de beste brand zou het echter uit de hand gelopen zijn als niet iemand te hulp was geschoten die zich bekend maakt als lid van de globetrottersclub. Natuurlijk wil Heer Bommel hier meer van weten en voor hij het goed en wel beseft heeft hij een formulier voor aanvraag van het lidmaatschap ondertekent. Echter zonder de kleine lettertjes te lezen, dit ondanks de waarschuwingen van Tom Poes. Het lidmaatschap betreft het doen van een aantal proeven en als dat niet met goed gevolg wordt afgelegd verliest Heer Bommel zijn hele vermogen aan de club als vergoeding van de onkosten. Heer Bommel moet achtereenvolgens een bergtop beklimmen, de maat van de rechtervoet van de verschrikkelijke sneeuwman opmeten, de temperatuur opmeten in de kookpotten van de KauwKauw-kannibalen, dan naar het midden van de oceaan om verslag te doen over de gewoonten van de verschrikkelijke zeeman. Ook kapitein wal Rus schiet hem te hulp.
 

Einde van deze pagina.