Album: Band 2

Reeks: Tom Poes (Collectie)
Nummer:1.2
Titel: Band 2
Type:Hardcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Panda
Auteur(s): Marten Toonder
Prijs (1e druk): 57,00
Info: (door Will Ross)
Het album bevat de volgende verhalen van Tom Poes uit de Donald Duck.
1. Tom Poes en de toverparaplu (eerste publicatie in het weekblad Donald Duck 1956 nummer 37 tot en met 1956 nummer 50)
2. Tom Poes en de brombollen (eerste publicatie in het weekblad Donald Duck 1956 nummer 51 tot en met 1957 nummer 10) 3. Tom Poes en het geheim van het nevelmoeras (eerste publicatie in het weekblad Donald Duck 1957 nummer 11 tot en met 1957 nummer 21)

Tom Poes en de toverparaplu.
Op een avond met zeer slecht weer schept Heer Bommel op tegen Tom Poes over de gastvrijheid van de Bommelfamilie. Hij kan dan ook niets anders doen als een vreemdeling die bij Bommelstein aanklopt voor een slaapplaats, dan deze onderdak te verlenen. Als heer Bommel de volgend ochtend opstaat is de vreemdeling weer verdwenen maar heeft een paraplu achtergelaten. Deze paraplu blijkt een toverparaplu te zijn. Maar Heer Bommel gooit de paraplu het raam uit voor dat hij dit weet. Een zeeman vindt hem en neemt hem mee. Als Heer Bommel erachter komt dat het een toverparaplu is gaat hij samen met Tom Poes achter de tover paraplu aan om deze terug te krijgen. Doordat Heer Bommel echter de toverspreuk steeds verkeerd gebruikt kan hij slechts een bescheiden wens doen. Hetgeen de oorspronkelijke eigenaar zeer verbaasd doet staan en hij daarom heer Bommel een grote wijsheid toedicht.

Tom Poes en de brombollen.
Als Tom Poes in de winter wat gaat wandelen ziet hij grote gekleurde bollen in de lucht. Ze maken ook nog geluid maar dat hoort Tom Poes niet omdat hij oorverwarmers draagt. Bij Bommelstein aangekomen ziet hij een vreemde situatie Heer Bommel bedient Joost. Nadat de bollen bij Bommelstein stuk zijn gegaan, gedragen Heer Bommel en Joost zich weer zoals het hoort. Maar als Heer Bommel en Tom Poes op weg gaan naar Rommeldam is daar nog steeds alles in wanorde. De oorzaak blijkt Kweetal de Breinbaas te zijn die een orgeltje heeft uitgevonden dat bollen produceert tijdens het spelen maar hij heeft de bladmuziek waarvan hij speelt op zijn kop staan. Dan maakt Professor Joachim Sickbock zich meester van de uitvinding. Maar zal hij erin slagen zijn kwade bedoeling tot uitvoer te brengen.

Tom Poes en het geheim van het nevelmoeras.
Heer Bommel wil wel eens op vakantie en zoekt een idyllisch plekje uit: Het Zilvermeer. Daar aangekomen is er echter niet zo veel schoons te aanschouwen. Wel is Wammes Waggel er met bootverhuur. In een mistige naargeestige omgeving zijn er ook kikkers met Kroontjes. Hier blijkt Zwarte Vleer de tovenaar achter te zitten. Echter Heer Bommel weet de klus wel te klaren. Of is het aan het einde van het verhaal toch een ander de held?
 

Einde van deze pagina.