Album: Egypte: Het geheim van de farao

Reeks: Suske en Wiske (CD-Rom)
Nummer:Special
Titel: Egypte: Het geheim van de farao
Type:Special
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Standaard
Auteur(s): Studio Vandersteen
ISBN: 90 0221 263 1
UAC/ISBN-13: 9789002 212635
Uitgekomen (1e druk): Week 46, 1999
Prijs (1e druk): fl. 49,95
Uitgekomen (herduk): Week 12, 2005
Prijs (herdruk): € 3,95
Info: Professor Barabas vertelt Suske, Wiske en tante Sidonia een oude Egyptische legende:
'Lang geleden wilden rovers de koninklijke schat uit het graf van farao Antef stelen... Gelukkig was de oude wijze generaal van de farao de rovers te slim af Hij verstopte bet gouden masker, de kromstaf en de dorsvlegel van de overleden vorst, en noteerde de plaats waar bij deze schatten verborgen had op een papyrusrol. De Egyptenaren geloven dat farao Antef het eeuwige leven krijgt als hij opnieuw met zijn koninklijke attributen verenigd wordt. Maar tot op vandaag is er niemand ooit in geslaagd de schat of bet graf van farao Antef terug te vinden...'
Diezelfde nacht sluipt een lange magere gedaante door het laboratorium van professor Barabas. Het is tante Sidonia! Ze stapt in de teletijdmachine en flitst zichzelf naar het oude Egypte in de hoop de schatten van de farao te vinden ... Als Sidonia's verdwijning opgemerkt wordt, vertrekken ook Suske, Wiske en Jerom zonder aarzelen op speurtocht naar het rijk van koning Antef..
Het platformspel
Level 1: tante Sidonia gaat in de Nijlvallei op zoek naar de verborgen papyrusrol.
Level 2: Jerom speurt in de piramides naar het masker, de staf en de dorsvlegel van farao Antef.
Level 3: Suske en Wiske reizen door het Dal der Koningen op zoek naar het verborgen graf van de farao.
De Egypte-website
Een boeiende, kindvriendelijke site met foto's en originele filmfragmenten, beschreven door egyptologen van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden.
Egyptris
Een variant op het populaire Tetris-spel. Dit leuke behendigheidsspel kreeg een Egyptische Suske en Wiske-interface.
Mini-hiėrogliefencursus
Om de papyrusrol uit level 1 van het platformspel te ontcijferen, moet een mini-cursus hiėrogliefen lezen gevolgd worden. Het CCER-instituut van de Utrechtse universiteit stelde hiervoor een echt hiėrogliefenalfabet ter beschikking. Hiermee kunnen met de cd-rom ook Egyptische brieven geschreven en uitgeprint worden.
Website: De Egyptische tempel in de Antwerpse Zoo
In de dierentuin van Antwerpen huizen de giraffen, nijlpaarden en olifanten in een exact nagebouwde Egyptische tempel. Op deze site vind je meer informatie over dieren van Egyptische oorsprong.
Speldagboek
Noteer hierin wat je meegemaakt hebt in het spel, welke codes je ontdekt hebt, wat je leuk vond aan de website,... Deze dagboeknotities kunnen via Internet uitgewisseld worden met andere spelers.
Prijs: 49,95 / 950 Bfr.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.