Album: De verdwenen verteller

Reeks: Suske en Wiske
Nummer:1.277
Titel: De verdwenen verteller
Type:Luxe
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Standaard
Auteur(s): Studio Vandersteen
ISBN: 99 0319 710 1
Uitgekomen (1e druk): Week 51, 2002
Prijs (1e druk): € 36,95
Info: Willy Vandersteen droeg in 1972 het tekenpotlood over aan Paul Geerts. Deze was zeer vereerd en diep ontroerd toen Suske en Wiske die avond in zijn auto stapten om mee naar zijn huis te rijden. Het zou een memorabele rit worden. Allerlei vreemde krachten hadden achter de schermen plannen gesmeed om greep te krijgen op het lot van Suske en Wiske. Paul heeft er nooit iets over losgelaten maar hij krijgt vast nog rillingen als hij aan dit avontuur terugdenkt...
Dit is in een notendop het verhaal van album 277 uit de Suske en Wiske-reeks. Dit album wordt een huldebetoon aan Paul Geerts die in 1968 zijn carrière begon bij Studio Vandersteen. Hij schreef en tekende heel wat prachtige Suske en Wiske-albums tijdens die 34 jaar, waaronder het schitterende album voor Willy Vandersteen, De 7 Schaken. Het werd een grandioos verhaal ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de reeks en meteen ook een heel mooi eerbetoon aan Pauls leermeester én aan hun vriendschap.
Nu doet Marc Verhoegen hetzelfde voor Paul Geerts met het album De verdwenen verteller. Het wordt een spannend verhaal dat van 3 juli tot 19 oktober in voorpublicatie in de kranten van de VUM-groep zal verschijnen. In december van dit jaar zal het in albumvorm plechtig overhandigd worden aan Paul Geerts als dank voor zijn vele jaren bij Studio Vandersteen en als blijk van vriendschap en waardering van zijn medewerker Marc Verhoegen.
Maar er is meer.. Paul Geerts is ook peter van de vereniging Lucia, een organisatie die kansarme, jonge gezinnen steunt en in het leven geroepen is op initiatief van koningin Poola. Omdat we weten dat we Paul - en uiteraard de kinderen! - er een groot plezier mee doen en om hem te steunen in zijn peterschap, schenkt Standaard Uitgeverij een bedrag per verkocht album van De verdwenen verteller aan Lucia. Alles bij elkaar wordt dat zo'n € 7500.
Auteur: Willy Vandersteen
Prijs: € 36,95
 

Einde van deze pagina.