Album: De smurfendreiging

Reeks: Smurfen, De
Nummer:1.21
Titel: De smurfendreiging
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Lombard, Le
Auteur(s): Pierre Culliford (Peyo)
ISBN: 90 5581 306 0
UAC/ISBN-13: 9789055 813063
Uitgekomen (1e druk): Week 47, 2000
Prijs (1e druk): fl. 9,95
Info: Het Smurfendorp staat volledig op zijn kop. De Smurfen, die doorgaans zo vriendelijk, hulpvaardig en opgewekt zijn, zijn onherkenbaar veranderd. Wat kan er gebeurd zijn waardoor ze de afgelopen tijd zo onaangenaam, chagrijnig en onverdraagzaam zijn? Naarmate de dagen verstrijken, verslechtert de situatie nog, verder. Het gaat zelfs zover dat de Grote Smurf met zijn handen in het haar zit.
Hij moet echter hoe dan ook een middel zien te vinden om de Smurfen terug op het rechte pad te brengen. De eenheid van de gemeenschap en op den duur het voortbestaan van het dorp staan op het spel. Plotseling doemt er een ander gevaar aan de horizon op: twee Smurfen zijn overvallen en gevangengenomen door onbekende "Smurfen", die een oorlogszuchtige indruk maken en van wie niemand weet waar ze vandaan komen.
Wie zijn die onbekende, zo heel andere "Smurfen" en wat zijn hun bedoelingen?
Na "De Wilde Smurf" komen nieuwe indringers de rust in het Smurfendorp verstoren! De sympathieke blauwe dwergjes worden daar zo agressief van dat zelfs het voortbestaan van hun soort in gevaar komt.
Prijs: fl. 9,95
Scan kaft:
Scan achterkant:
 

Einde van deze pagina.