Album: De schedel

Reeks: Schimmenspel
Nummer:1.5
Titel: De schedel
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Arboris
Auteur(s): Jean Dufaux / Lucien Rollin
ISBN: 90 3430 074 9
UAC/ISBN-13: 9789034 300744
Uitgekomen (1e druk): Week 26, 2002
Prijs (1e druk): Ä 6,50
Info: Laurence Dolan is de enige overlevende van het havenstadje dat door het spookschip "Solitaire" vernietigd is. Langzamerhand is duidelijk geworden dat ze is uitgekozen om als werktuig te dienen voor de schim, een mysterieuze man die via haar zijn eigen duistere doelen verwezenlijkt wil zien. De schim is op zoek naar de schedel van Ozbek; een legendarische demon. De kist waarin de schedel was opgeborgen is verdwenen van de "Solitaire". En omdat Laurence door de schim is uitgekozen moet zij, of ze nu wil of niet, op zoek naar die schedel. De reis die Laurence daarvoor moet maken voert ons naar het eiland Mauritius waar zeer omstreden rituelen deel van het leven lijken uit te maken.
Met de werken van Edgar Allen Poe in het achterhoofd, zetten Dufaux en Rollin een prima serie neer die bol staat van de spanning en suspense.
Jean Dufaux die geboren is in Ninove (BelgiŽ) is altijd een zeer druk baasje geweest. Hij heeft de scenario's geschreven voor veel inmiddels bekende reeksen, zoals "Avel", "Fox" en "Santiag". Door uitgevers wordt steeds vaker gevraagd om verhalen in de typische 'Dufaux'-stijl. Lucien Rollin studeerde politicologie in Aix En Provence en daarna plastische vormgeving in Rennes. Hij tekende onder andere Nebulo, een soort superheld, en voor Dargaud het in het verleden spelende album 'Saskia'. Bij uitgeverij Arboris verscheen van zijn hand de vijfdelinge reeks De Getekende. Door: Jean Dufaux / Lucien Rollin
Prijs: Ä 6,50.
 

Einde van deze pagina.