Album: De impopulaire heks

Reeks: Rik Ringers
Nummer:1.63
Titel: De impopulaire heks
Type:Softcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Lombard, Le
Auteur(s): André-Paul Duchâteau (Vasseur, Michel) [Scenario] / Gilbert Gascard (Tibet) [Tekeningen]
ISBN: 90 5581 312 5
UAC/ISBN-13: 9789055 813124
Uitgekomen (1e druk): Week 41, 2000
Prijs (1e druk): fl. 9,95
Info: Kan het zijn dat Rik Ringers in de zaak van De Stripmoorden de verkeerde dader heeft aangewezen? Dat is in elk geval wat een helderziende jonge vrouw beweert en enkele verontrustende gebeurtenissen lijken haar gelijk te geven.....
Tijdens een televisie uitzending richt een helderziende jonge vrouw zich tot Rik Ringers. Ze zegt zeker te weten dat hij bij zijn laatste onderzoek een fout heeft gemaakt en vraagt hem dringend om haar thuis in de Belgische Ardennen te komen opzoeken: het is een kwestie van leven of dood! Volgens deze mooie "heks" zal de vermeende dader van de "stripmoorden" weer van zich doen spreken.... En inderdaad ontsnapt die laatste enkele dagen later uit de gevangenis waar hij werd vastgehouden. In het kleine wereldje van stripliefhebbers breekt paniek uit. Terwijl in de Ardennen de sabbat van de macrales plaatsvindt, een folkloristische traditie die stamt uit de tijd van de heksenverbrandingen, wordt een van de heksen door een aanvaller ernstig, toegetakeld. Heeft de voortvluchtige moordenaar zich als macrale vermomd om wraak te kunnen nemen?
Heeft de helderziende vrouw van deze maskerade geprofiteerd om een publiciteitsstunt uit te halen? Heeft Rik Ringers werkelijk de eerste gerechtelijke dwaling uit zijn loopbaan begaan? Zijn er nieuwe, onverwachte ontwikkelingen in de zaak van de "stripmoorden"?
Door: A.P. Duchateau / Tibet
Prijs: fl. 9,95
 

Einde van deze pagina.