Album: Rocky Luke - Randstad west

Reeks: Parodiereeks
Nummer:1.1
Titel: Rocky Luke - Randstad west
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Arboris
Auteur(s): (diverse)
ISBN: 90 3430 009 3
Uitgekomen (1e druk): 1988
Info: Voorwoord van Morris
Vroeger, in de tijd dat ik als kleine jongen en trouw lezer van Petit Vintième mijn eigen versie van Kuifje en Bobby tekende maakte ik zonder het te weten een parodie. Ik had toen nooit kunnen vermoeden dat iemand nog eens een parodie zou willen maken op mijn werk...
Het onderwerp zijn van een parodie is in zekere zin een kompliment voor een auteur. Het is in ieder geval een bewijs dat zijn werk bekend (of berucht) is, aangezien een parodie er van uitgaat, dat de lezer het geparodieerde werk kent. Alleen bekende stripfiguren worden het onderwerp van een parodie, net zo goed als alleen bekende persoonlijkheden worden geïmiteerd.
Ik vond het bijzonder leuk om dit album te lezen, dat vol staat met via de lachspiegel van de parodie vervormde plaatjes. Maar wat volgens mij deze parodieën van de wereld van Lucky Luke onderscheidt van alle andere is, dat het parodieën zijn op een parodie. Lucky Luke is immers al een parodie op de cowboyfilms en de westernromans.
Wat u nu in handen heeft, beste lezer, is zonder enige twijfel het enige boek met parodieën tot de tweede macht. En het is daarvoor des te leuker en onverwachter!
 

Einde van deze pagina.