Album: Jan, Jans en de kinderen in Mozambique

Reeks: Jan, Jans en de kinderen
Nummer:Special
Titel: Jan, Jans en de kinderen in Mozambique
Type:Hardcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Leprastichting, De
Auteur(s): Jan Kruis
Uitgekomen (1e druk): Week 47, 2001
Prijs (1e druk): fl. 31,69
Prijs (herdruk): € 14,38
Info: Jan Kruis (8 juni 1933) stopte begin 1999 met het tekenen van 'Jan, Jans en de kinderen'. Met zijn stripboek "Jan Jans en de kinderen in Mozambique" is hij weer helemaal terug. En hoe. Alles is er nieuw aan. Kruis betreedt met een afgerond verhaal het genre van de realistische strip, een primeur omdat hij zich niet eerder hieraan heeft gewaagd. Hij haalde er de computer bij en in dit 'eigen' werk is 'het leven niet allemaal koek en ei...', minder vrolijk dan we van zijn vroegere 'Jan, Jans en de kinderen' gewend zijn.

Een jaar geleden maakte Kruis een reis naar Mozambique. Hij bezocht het door de Leprastichting gesteunde lepra- en tuberculosebestrijdingsprogramma in het noorden van het land. Doel van zijn reis was het maken van een toegankelijk stripverhaal over de problematiek van lepra en wat daaraan te doen is. De Leprastichting in Amsterdam geeft het stripalbum uit om meer bekendheid te geven aan haar werk en om fondsen te verwerven die daarvoor nodig zijn. In 2002 bestaat de Leprastichting 35 jaar.

"Jan, Jans en de kinderen in Mozambique" (48 pagina's in kleur) vormt voor de liefhebber en de verzamelaar een aanwinst. Er zijn drie uitvoeringen: een softcover (genaaid, oplage 10.000), een hardcover (gebonden in linnen rug, oplage 2.500) en een luxe geheel in linnen gebonden hardcover (unieke zeefdruk, genummerde en gesigneerde oplage 550). De prijzen zijn respectievelijk € 5,75, € 12,50 (max. 5 p.p.) en € 75,- (max. 1 p.p.) en zijn exclusief verzendkosten € 1,28 (softcover) en € 1,88 (overige uitvoeringen). Het stripalbum "Jan, Jans en de kinderen" kan uitsluitend worden besteld via de Leprastichting door overmaking van het desbetreffende bedrag op giro 5160500 t.n.v. de Leprastichting in Amsterdam, o.v.v. 'strip Mozambique', uitvoering en het gewenste aantal.

Nadere informatie:
Leprastichting
Tel.: + 31 20 5950506
Fax: + 31 20 6680823
Email: c.zwijsen@leprastichting.nl
Web: www.leprastichting.nl
 

Einde van deze pagina.