Album: Dachet nie!!

Reeks: Haagse Harry
Nummer:1.3
Titel: Dachet nie!!
Type:Hardcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Kap Nâh!!
Auteur(s): Marnix Rueb
Uitgekomen (1e druk): Week 41, 2001
Prijs (1e druk): fl. 24,90
Info: Dat zal je altijd zien. Net als iedereen vreest dat Haagse Harry een fatale duik in de Hofvèvâh heeft genomen, komt er plots weer een nieuw album uit. Harry blaakt van energie en is zo baldadig dat de gâhdvisse er geen brood van lusten. En agressief? Kap nâh!! Harry is de vreedzaamheid zelve; dankzij hem is De Haag wereldwijd uitgeroepen tot stad van de vrede!
Alsof er niets gebeurd is gaat Harry verder in waarin hij zo uitblinkt: het duiden van de waarheid. En de waarheid ligt, zoals de laatste 750 (en een beetje) jaar voor alles in De Haag het geval is, op straat. Onder hondenstront en losliggende stoeptegels. Onder de zolen van medemensen en andere ambtenaren. In het lege ADO-stadion en het volle Joegoslavië-tribunaal. In de Duitse massakuilen op het strand en op de multiculturele top der duinen. Kortom: dat wordt weer nieuwe woorden leren!
Dankzij Harry staat De Haag weer op de internationale kaart. En dat zonder dat hij daarvoor ook maar ooit één gebouw heeft hoeven slopen of één bouwput op z¹n geweten heeft. In zijn kielzog is de klassieke Haagse taal opnieuw tot leven gewekt. En met succes, want na Engels, Chinees en Spaans is Haags met stip de meest gelezen taal op deze aardbol.
Haagse Bluf? Dachetnie!!
Na het enorme succes van de eerste twee Haagse Harry-stripalbums (samen goed voor 250.000 verkochte exemplaren) verschijnt eindelijk het langverwachte derde deel in zowel een softcover- (oplage 65.000 ex.) als een hardcovereditie (4.000 ex.):
Haagse Harry 3 - Dachetnie!! is vanaf 12 oktober verkrijgbaar bij kiosken, stripwinkels en boekhandels. Tevens verschijnt dan de vierde druk van Haagse Harry 2 - Niet te wènag!!, eveneens als softcover en - voor het eerst - als hardcover.
Als klap op de vuurpijl verschijnt van hetzelfde auteurstrio als Ut Groen-Geile Boekie vannut Haags en de Groen-Geile Scheuâhkalendâh vannut jaah 2000 half november:
Haags - de kugsus (boek + CD) van het onlangs opgerichte Haags Talen Instituut.

Voor inlichtingen en interviews:
Kap Nâh!! bv.,
Copernicuslaan 108,
2561 VL Den Haag
Tel. 070 325 46 99
Fax. 070 325 93 92
e-mail kapnah@euronet.nl
 

Einde van deze pagina.