Album: Tom in de greep van de Zwartvoet-indianen

Reeks: Tom in de greep van de Zwartvoet-indianen
Nummer:1.1
Titel: Tom in de greep van de Zwartvoet-indianen
Type:Hardcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Julius de Goede
Auteur(s): Hans Georg Kresse [Tekeningen & Scenario]
UAC/ISBN-13: 9789069 670317
Uitgekomen (1e druk): Week 47, 2016
Prijs (1e druk): € 34,90
Info: In het stripweekblad Donald Duck verschenen vroeger vervolgverhalen in het hart van het blad. Hans G.Kresse illustreerde sedert 1953 veel daarvan. Haast veertig jaar lang zou hij aan dit blad zijn bijdrage blijven leveren.
Het derde verhaal was 'Tom in de greep van de Zwartvoet-indianen' dat Hans Kresse niet alleen illustreerde, maar ook zelf geschreven had. Volgens de aankondigingen zouden de avonturen van Tom veelomvattend zijn, maar het verhaal werd halverwege afgebroken - lang voordat Tom bij die Zwartevoet-indianen zou zijn aangekomen -, om niet meer te worden hervat...
Zoals altijd in zijn verhalen documenteren Hans Kresse zich terdege, hieromtrent de gebeurtenissen van de succesvolle 'Rocky Mountain Fur Compagny' die in 1822 door generaal William H. Ashley en zijn goede vriend Andrew Henry werd opgericht. En de hun beconcurrerende bonden bedrijven en uiteraard de verschillende indianenstammen waarmee de expeditie te maken kreeg op de avontuurlijke tocht over de rivier Missouri.
Scan kaft:
 

Einde van deze pagina.