Album: De aankomst

Reeks: Aankomst, De
Nummer:1.1
Titel: De aankomst
Type:Hardcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Em. Querido
Auteur(s): Shaun Tan
UAC/ISBN-13: 9789045 107226
Uitgekomen (1e druk): Week 16, 2011
Prijs (1e druk): € 22,50
Info: Een man geeft zijn vrouw en dochtertje en afscheidskus en gaat op reis. Hij laat alles achter zich om in een nieuw land een beter leven op te bouwen. In het land van aankomst is alles vreemd en angstaanjagend. De mensen zijn anders, het alfabet is onbekend en er lopen en de wonderlijkste wezens rond. Hij voelt zich eenzaam zonder familie en vrienden, maar hij kan niet opgegeten.
Shaun Tan liet zich inspireren door de emigratie van zijn vader vanuit Maleisië naar Australië. Hij werkte vijf jaar aan De aankomst. Zijn boek is een eerbetoon aan de moed en het doorzettingsvermogen van alle migranten, vluchtelingen en ontheemden. Het werd onder meer bekroond met de belangrijkste literaire prijs van New South Wales en door Publishers Weekly, New York Times, Booklist, School Library Journal en Wasthington Post verkozen tot een van de beste boeken van 2007.

"Een meesterwerk" Booklist
"Een van die zeldzame boeken die lezers van 9 tot 90 ieder op hun eigen niveau aanspreken" Boston Globe
"Een boek zonder tekst, in stripvorm, waar in het migratie probleem vanuit een heel verrassend, surrealistisch perspectief wordt bekeken. Prachtig!" Annemarie Leysen in De morgen
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.