Album: Rusty Angel

Reeks: Battle angel Alita
Nummer:1.1
Titel: Rusty Angel
(Titel) Aanvulling: zwart/wit
Type:Softcover
Status: Onbestelbaar
Uitgever(s): Glénat-Seinen
Auteur(s): Yukito Kishiro
UAC/ISBN-13: 9789069 694801
Uitgekomen (1e druk): Week 47, 2007
Prijs (1e druk): € 6,95
Info: Daisuke Ido woont in Kuzutetsu, de afvalstad onder het onbereikbare Zalem. In het puin dat Zalem in Kuzutetsu stort, vindt hij een intact gebleven cyborg die hij de naam Gally geeft. Gally heeft haar geheugen verloren en weet dus niet wie ze is en waarvoor ze ontworpen is. Als ze mee op pad gaat met Ido, die een Hunter Warrior is (premiejager), ontdekt ze dat ze de Pantzer Kunst perfect beheerst, wat erop wijst dat ze ontworpen is voor het gevecht. Na een lange zoektocht met onder meer een dienstperiode onder bewind van Zalem komt Gally's geheugen beetje bij beetje terug. Spijtig voor haar moet ze daarvoor haar geliefden opgeven om te kunnen overleven in de wrede wereld van Zalem.
Wat maakt ons menselijk en wat niet? Doorheen de zoektocht van de cyborg Gally naar haar indentiteit, probeert Yukito Hishiro een antwoord te vinden op deze vraag. Een groots moment van de science fiction.
De reeks is ook gekend onder de naam van Gunnm. De regisseur James Cameron (Aliens, Abyss, Titanic) zal de manga voor de filmindustrie bewerken.
Deze reeks zou eerst op het grotere Akira-formaat verschijnen, maar wordt nu aangekondigd in het kleinere pocket-formaat.
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.